,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 26 °C

Sosyolog Aşan; Boykot, işgalci terör çetesi çökene kadar yapılmalıdır

Sosyolog Aşan; Boykot, işgalci terör çetesi çökene kadar yapılmalıdır
Gazze'de 7 Ekim 2023'te başlayan ve hala devam eden katliamların boykot ile durdurulabileceğini ifade eden Sosyolog Yusuf Aşan, boykotun güçlü bir alan olduğunu söyledi.

 

7 Ekim 2023 yılında "Aksa Tufanı" ile başlayan ve daha sonra siyonist işgal çetesinin katliamına dönüşen saldırılara birçok firma maddi ve manevi destek sunmuşlardı. Bu firmalara dünya genelinde tepkiler gelirken en önemli tepki ekonomik boykot kararı oldu.

Boykot ile birçok firma geri adım atarken, bazı firmalar katliamlara desteğini hala devam ettiriyor.

İşgalci terör çetesine destek kararı alan firmalara boykotun yapılması gerektiğini söyleyen Sosyolog Yusuf Aşan, hiçbir kurşun sıkmadan işgal güçlerini, israil terör çetesini etkisiz duruma getirmek için boykotun uygulanmaya devam etmesi gerektiğini söyledi.

"Boykot bir insanlık görevidir"

Toplumsal bir biçimde hareket edip boykotu tüm alanlara ulaştırmak hedefinde olmamız gerektiğini belirten Aşan,"21 yüzyılın soykırımı dediğimiz Gazze'de israil bir soykırım uygulanmaktadır. Bizim oraya gidip fiziki anlamda savaşmak imkânımız olmadığı için her bireyin her insanın her toplumun her devletin yapabileceği bir şey mutlaka vardır. Bizim yapabileceğimiz, hiçbir kurşun sıkmadan oradaki işgal güçlerini, israil terör çetesini etkisiz duruma getirmek için boykot uygulamaktır. Boykotun siyasi, askeri, diplomatik, ekonomik ve toplumsal boyutları vardır. Askeri boyutu ile terör çetesi ile yapılan tüm anlaşmaların devlet nezdinde iptal edilmesi ve hiçbir şekilde mühimmat desteği sağlanmamasıdır. Diplomasi ve siyasi ilişkilerde devletlerin siyonist rejimle olan ilişkilerini askıya alıp cephe almaktır. Toplumsal anlamda insanların yapabileceği boykot da ekonomiktir. Bizim basite alıp aldığımız bir ürün, bir mermi bir bomba olup Gazze'deki kardeşlerimizin katledilmelerine, bedenlerinin paramparça olmalarına sebep olabilir. Bu anlamda bize düşen birey ve toplum olarak israili ekonomik anlamda zayıf duruma düşürmektir. Kapitalist sistemleri ve baskıcı rejimleri ancak ekonomi ile vurabilirsiniz. Siyonistler Gazze'deki çocukları, kadınları, yaşlıları acımadan katlediyor. Hiçbir savaş ahlakını tanımıyorlar, hiçbir insani değere saygı duymuyorlar. Tüm değerleri ayaklar altına almışlar. Terör çetesinin yaptığı bir savaş suçudur. Bir insan hakları ihlalidir. Bütün dünya kamuoyunun başta Ortadoğu'daki Müslüman kamuoyu olmak üzere, bu gerçekleri göz önünde bulundurmaları lazım ve her anlamda israil terör çetesine seyirci kalmamaları lazım. Bu katliamlara bir Müslüman değil de insan olarak da karşı çıkmamız gerekiyor. Bu bir insanlık görevidir. Buna seyirci kalmamak adına elimizden gelen boykotu her anlamda yaygınlaştırmalıyız. Toplumsal bir biçimde hareket edip boykotu tüm alanlara ulaştırmalıyız. Biz hiçbir zaman zaferin sonucuna odaklanmamalıyız. İyi ile kötü mücadelesinde mazlum ile zalim arasında nerede durduğumuza bakmalıyız. Yapabileceğimiz bir şeyler mutlaka vardır. Biz bunları uygularsak mutlaka sonuç verecektir." ifadelerine yer verdi.

"Siyonistler medya aracılığıyla insanları manipüle edebiliyor"

İnsanım diyen herkesi boykota davet eden Aşan, "Boykot, israil terör çetesi çökene kadar yapılmalıdır. israile destek olan firmalar, yapılan boykotlardan sonra zarara uğradıkları için geri adım attılar ya da geri adım atmış gibi yaptılar. Burada yanlış anlaşıldıklarını, insani değerlerden yana olduklarını ifade ettiler. Bu açıklamaları yeterli değildir. Terör çetesinin kamuoyunda ve medyada etkin güçleri vardır. Özellikle medya aracılığıyla insanları manipüle edebiliyor. Bu yapılan boykotun anlamsız olduğunu ve bu boykotla bir yere varılmayacağını iddia ediyorlar. Oysa sivil itaatsizlik yani boykot yolu ile büyük devletler bile çökertilmiştir. Buna en iyi örnek İngilizler Hindistan'ı işgal ettiklerinde filozof Gandi'nin başlattığı sivil itaatsizlik ile İngiliz ürünlerini almayarak işgale son verdirmiştir. Bu anlamda örnekler çoktur. Yapılan boykot neticesinde siyonistlere kahve gönderen firma, milyarlarca dolar zarar ettiğini açıklamıştır. Boykotlar devam ettiğinde tüm israil ürünleri indirimlere girmiştir. Bu konuda israil ürünlerini alarak aldığımız her ürün bir mermi olup Filistin'de Gazze'de çocukların bedenlerinin parçalanmasına sebep oluyor. Bir Müslüman ve bir insan olarak elimizden gelen bütün gayretleri ve ekonomik boykotları uygulamamız gerekiyor. İnsan olan herkesi inisiyatif almaya davet ediyoruz." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55