,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 27 °C

Son bir haftada 44 PKK/YPG'li öldürüldü

Son bir haftada 44 PKK/YPG'li öldürüldü
Millî Savunma Bakanlığı, son bir haftada 44 PKK/YPG elemanının etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Millî Savunma Bakanlığının faaliyetlerine ilişkin olarak Haftalık Basın Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi. Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk tarafından gerçekleştirilen toplantıda şu bilgiler paylaşıldı:

ÇAĞLAYAN ADLİYESİNDEKİ TERÖR SALDIRISINI ŞİDDETLE LANETLİYORUZ

6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde hayatını kaybeden vatandaşlarımız ile silah ve mesai arkadaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, ailelerine sabır diliyoruz. Millî Savunma Bakanlığımız, Asrın Felaketi olarak nitelendirilen depremlerin ilk anından itibaren, devletimizin ilgili kurum ve kuruluşlarıyla birlikte tüm imkânları ile seferber olmuştur. Kahraman Mehmetçik; arama-kurtarma, yardımların bölgeye ulaştırılması, güvenliğin tesis edilmesi ve yaşam destek faaliyetlerinin hayata geçirilebilmesi için büyük bir özveri ile mücadele etmiştir. Gücünü bağrından çıktığı asil milletinden alan Türk Silahlı Kuvvetlerimiz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da milleti ile tek yürek olmaya devam edecektir. Ayrıca 6 Şubat’ta Çağlayan Adliyesinde gerçekleştirilen menfur terör saldırısını bir kez daha şiddetle lanetliyor; saldırıda hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yaralı polislerimize ve vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.

SON 1 HAFTADA 44 TERÖRİST ETKİSİZ HÂLE GETİRİLDİ

Başta PKK/KCK/PYD-YPG, DEAŞ ve FETÖ olmak üzere tüm terör örgütlerine karşı kesintisiz bir şekilde ve başarıyla icra edilen operasyonlarla Irak ve Suriye’nin kuzeyi dâhil son bir haftada 44 terörist etkisiz hâle getirilmiştir. Böylece 1 Ocak 2024’ten bugüne kadar etkisiz hâle getirilen terörist sayısı 144’ü Irak’ın, 215’i Suriye’nin kuzeyinde olmak üzere 359’a ulaşmıştır. Gereken yer ve zamanda terör yuvalarını yerle bir etme irade ve kararlılığımız; artan bir etki ve yoğun bir baskıyla sürecek, eli kanlı teröristler bu coğrafyadan yok olup gidinceye kadar amasız ve amansız bir şekilde devam edecektir. Bu vesileyle Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, 3 Şubat’ta bölücü terör örgütünün taciz ateşi ile şehit olan kahraman silah arkadaşımız Piyade Uzman Çavuş Kadir Dingil’e bir kez daha Allah’tan rahmet diliyoruz.

HUDUTLARDA MÜCADELE DEVAM EDİYOR

Cumhuriyet tarihimizin en yoğun ve etkin tedbirleri ile korunan hudutlarımızda; - Son bir haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 207 şahıs yakalanmıştır. Yakalanan şahıslardan 1’i PKK / KCK terör örgütü mensubudur. 2 bin 495 şahıs ise hududu geçemeden engellenmiştir. - Böylelikle 1 Ocak’tan bugüne kadar hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 893’e yükselmiştir. Hududu geçemeden engellenen kişi sayısı da 21 bin 89 olmuştur.

ACİL VE KALICI ATEŞKES SAĞLANMALI

Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, başta Kıbrıs olmak üzere Azerbaycan, Libya, Kosova, Bosna Hersek, Katar, Somali ve daha birçok coğrafyada başarıyla görev yapmakta; kardeş, dost ve müttefik ülkelerin haklı davalarına destek vermeyi sürdürmektedir. İsrail-Filistin meselesiyle ilgili olarak krizin en başından bugüne kadar, yalnızca bölgedeki değil dünyadaki herkesin güven ve huzuru için acil ve kalıcı ateşkes sağlanarak çatışmaların bir an önce sona erdirilmesi ve yayılmasının önlenmesi gerektiğini savunuyoruz. Sayın Bakanımız tarafından, 6 ve 7 Şubat’ta Genelkurmay Başkanımız ile birlikte Irak’a bir ziyaret gerçekleştirilerek terörle mücadele ve hudut güvenliği başta olmak üzere ikili ve bölgesel savunma ve güvenlik konularında görüşmelerde bulunulmuştur. Sayın Bakanımız bugün de resmî davetlisi olarak Ankara’ya gelen Somali Federal Cumhuriyeti Savunma Bakanı ile ikili ve bölgesel savunma ve güvenlik konularının ele alınacağı bir görüşme gerçekleştirmektedir. Görüşme kapsamında; iki ülke arasında “Savunma ve Ekonomik İş Birliği Çerçeve Anlaşması”nın imzalanması da planlanmaktadır.

DYNAMIC FRONT 2024 TATBİKATI BAŞLADI

Türk Silahlı Kuvvetlerimizin harbe hazırlığının en üst seviyede tutulması maksadıyla ulusal ve uluslararası eğitim ve tatbikat faaliyetlerine de aralıksız devam edilmektedir. Bu kapsamda; - NATO, ABD ve çok uluslu birliklerin eğitim, iş birliği ile birlikte çalışabilirliğini geliştirmek maksadıyla DYNAMIC FRONT 2024 Tatbikatı icra edilmektedir. İki safha olarak gerçekleştirilen tatbikatın; - Bilgisayar Destekli Komuta Yeri Safhası, 5-16 Şubat 2024 tarihleri arasında Almanya’da yapılmaktadır. - Fiilî Atışlı Safhası ise 17-19 Şubat 2024 tarihleri arasında ABD, Kosova, Çekya ve Slovakya’nın katılımıyla Polatlı/Ankara’da icra edilecektir. Bu kapsamda katılımcı ülkelerin personel ve malzemeleri ülkemize gelmeye başlamıştır. NATO Çok Yüksek Hazırlık Seviyeli Müşterek Görev Kuvvetinin (VJTF) intikal ve yığınaklanmasını test etmek amacıyla Steadfast Defender 2024 (STDE24) ile ilişkili olarak Polonya'da 13-28 Şubat 2024 tarihleri arasında icra edilecek Brillant Jump 2024 Tatbikatı ile 29 Şubat-14 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek Dragon 2024 Tatbikatı’na katılım sağlanması planlanmaktadır. Ayrıca; 5 Şubat’ta “NATO Müttefik Deniz Komutanlığı Deniz Muhafızı Harekâtı 2024-1”in komutasını devralan TCG BURGAZADA korvetimiz, Doğu Akdeniz’de keşif, gözetleme ve karakol görevine devam etmektedir. TCG GEMLİK ve TCG GAZİANTEP fırkateynlerimiz ise ABD Deniz Kuvvetlerine ait USS BATAAN ve USS CARTER HALL gemileri ile 6 Şubat’ta Doğu Akdeniz’de geçiş eğitimleri icra etmiştir. Diğer yandan; - İtalya Deniz Kuvvetlerine ait BERGAMINI gemisi tarafından 2-6 Şubat 2024 tarihleri arasında Aksaz’a liman ziyareti gerçekleştirilmiştir. - Almanya Deniz Kuvvetlerine ait GROMITZ ve Arnavutluk Deniz Kuvvetlerine ait LISSUS gemileri tarafından ise 6-9 Şubat 2024 tarihleri arasında İzmir’e liman ziyareti yapılmaktadır. Yine TCG GEDİZ fırkateynimiz, 10 Şubat-25 Mart 2024 tarihleri arasında NATO Daimî Deniz Görev Grubu-2’ye katılım sağlayacaktır. Öte yandan Türk Yıldızları tarafından 2024 Uluslararası Savunma Fuarı kapsamında 4-8 Şubat 2024 tarihleri arasında Suudi Arabistan’da gösteri uçuşu icra edilmiştir. Ayrıca Sayın Bakanımız; 2 Şubat’ta Balıkesir’de gerçekleştirilen Astsubay Meslek Yüksekokulundaki mezuniyet törenine Genelkurmay Başkanı ve Kara Kuvvetleri Komutanı ile birlikte katılmış, ardından Balıkesir Valiliğini ziyaret etmiş ve 9’uncu Ana Jet Üs Komutanlığında inceleme ve denetlemelerde bulunmuştur.

CAYDIRICILIĞIMIZ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde kapsamlı ve büyük adımların atıldığı yerli ve millî savunma sanayi ürünlerimizin katkısıyla Türk Silahlı Kuvvetlerimizin etkinliği ve caydırıcılığı her geçen gün daha da artmaktadır. Bu kapsamda Sayın Bakanımız, 2 Şubat’ta Genelkurmay Başkanı, Kara Kuvvetleri Komutanı ve Bakan Yardımcısı ile Ankara’da düzenlenen Kara Füze Sistemleri Sözleşme İmza Töreni’ne katılmıştır. Ayrıca, Bakanlığımıza bağlı ASFAT’ın koordinesinde yapılan çalışmalar ile OYAK bünyesinde faaliyet gösteren Erdemir ve Miilux OY şirketlerinin millî olarak ortaklaşa ürettiği denizaltı çelikleri Gölcük Tersanesi Komutanlığımıza teslim edilmiştir.

SÖZLEŞMELİ ER TEMİN BAŞVURULARI SÜRÜYOR

Personel ve askerî öğrenci alım/temin faaliyetlerimiz de planlandığı şekilde devam etmektedir. 15 Ocak’ta başlayan Kara Kuvvetleri Komutanlığına Sözleşmeli Er Temini başvuruları 11 Şubat’a kadar devam edecektir. Sonuç olarak Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da; - Terörle mücadeleden sınır güvenliğine, uluslararası misyonlardan insani yardım faaliyetlerine kadar geniş bir alanda üstlenmiş olduğu görevleri başarıyla yerine getirecek, - Dünyanın en güçlü ve en güvenilir orduları arasında yer almaya devam edecek, - Ve asil milletimizin gurur kaynağı olmayı sürdürecektir.

http://

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55