,
  • BIST 10217.96
  • Altın 2407.339
  • Dolar 32.2208
  • Euro 34.7162
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 24 °C

Sokağa çıkma yasağının ilk gününde cadde ve sokaklar sessizliğe büründü

Sokağa çıkma yasağının ilk gününde cadde ve sokaklar sessizliğe büründü
Gaziantep’in de aralarında bulunduğu toplam 30 büyükşehir ve Zonguldak'ta gece saat 24.00'ten sonra geçerli olan 3 günlük sokağa çıkma yasağının ilk gününde Ramazan ayının da etkisiyle kentteki cadde, sokak ve şehrin sembol mekanları sessizliğe büründü.

Yeni tip Coronavirus (Covid-19) önlemleri kapsamında uygulanan 3 günlük sokağa çıkma yasağının ilk gününde, Ramazan ayının da etkisiyle kentte büyük bir sessizlik yaşanıyor.

İçişleri Bakanlığı tarafından Covid-19 salgını tedbirleri kapsamında ilan edilen 3 günlük sokağa çıkma yasağı gece yarısından itibaren başladı.

Vatandaşların dışarı çıkmamasından dolayı sokak ve caddelerde kuş sesleri arttı. Kentin tarihi mekanlarının başında gelen tarihi Antep kalesi ve çevresi başta olmak üzere şehir merkezindeki 15 Temmuz Meydanı, Balıklı Parkı Meydanı ve Kırkayak Parkı Meydanı yasak ile birlikte derin sessizliğe büründü.

Vatandaşların yoğun olarak kullandığı pasaj, mağaza ve kapalı çarşıların bulunduğu Gaziler, Karagöz, Mütercim Asım ve Suburcu Caddesi gibi işlek caddeler tamamen boş kaldı.

Sokağa çıkma yasağının ilk gününde vatandaşların genel itibariyle yasağa uydukları görülürken, kentin birçok noktasında yasağın etkileri hissediliyor. Ana yollar, sokaklar, caddeler ve en işlek olan bulvarlar ile parklar gibi kentin tüm noktalarındaki hareketlilik yerini sakinliğe bıraktı.

Kentin birçok noktasında önlem alan polis ekipleri de uygulama noktalarında, yasak kapsamı dışında olan vatandaşlardan kurum kimlik kartı veya çalışma belgesi istiyor.

Sokağa çıkma yasağı kapsamı dışında ve istisnai kapsamda olan vatandaşların geçişine izin verilirken bu özellikleri taşımayan vatandaşlar uyarılıp geri gönderiliyor. Gerekli görüldüğü takdirde ise 3 bin 150 TL ceza uygulanıyor.

Yasak kapsamında kentte zorunlu kamu hizmetlerinin sürdürülmesi için gerekli kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşları, eczaneler, su dağıtım yerleri, fırınlar, veteriner merkezleri ve sağlık merkezleri açık kaldı.

İçişleri Bakanlığı tarafından, Ramazan ayı dolayısıyla alınan karar gereği, 09.00-14.00 saatleri arası hizmet veren bakkal, manav ve marketlerde yok denecek kadar az sayıda vatandaşın alışveriş yaptığı görüldü. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55