,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 21 °C

Siyonistlerin askeri uzmanları: Hizbullah'ın, bu savaşın dışında kalmasını isteriz

Siyonistlerin askeri uzmanları: Hizbullah'ın, bu savaşın dışında kalmasını isteriz
İşgalci siyonist rejim medyasına konuşan askeri uzmanlar, Lübnan'daki Hizbullah'ın işgal rejimine füzelerle kayıplar verdiğine dikkat çekerek hareketin Gazze'deki savaştan mümkün olduğu kadar dışında kalmasını istediklerini söyledi.

İbrani medyası bugün, Güney Lübnan'da Hizbullah tarafından "Kornet" füzeleriyle hedef alınan işgal kuvvetlerinin "ordusu" arasında çok sayıda ölümün yaşandığını bildirdi.

Kanal 13'ün askeri ilişkiler yorumcusu Or Heller, "Başta Margaliot bölgesi olmak üzere İsrail ordusuna ait birçok mevkiye Kornet füzeleriyle saldırı var." dedi.

Lübnan merkezli Meyadin TV kanalının haberine göre Hizbullah'ın her gün özellikle temas hattı mevzilerine yoğun ateş açtığını belirten Heller, "Kornet füzeleri 5,5 kilometre mesafeye ulaşıyor ve fırlatıldığında hiçbir uyarı, sinyal ya da füzenin vurulduğuna dair uyarı verecek herhangi bir şey olmadan hedefe yaklaşıp vuruyor." ifadelerini kullandı.

Heller, "Kornet füzeleri nedeniyle ordu saflarında çok sayıda ölüm yaşandı." diye ekledi.

Cuma günü Lübnan'dan atılan havan mermisi ve Kornet füzelerinin miktarının çok fazla olduğuna dikkat çeken Heller, "Bu elbette endişe verici bir eğilimi gösteriyor ve elbette Hizbullah'ın mümkün olduğu kadar Gazze'deki bu savaşın dışında kalmasını istiyoruz" dedi

Siyost gazeteciler de Lübnan'daki Hizbullah'ın, işgal rejiminin sınır köylerine yönelik saldırılarına yanıt olarak ateş çemberini genişletmesi ve sınır boyunca daha fazla siyonist bölgesini ve kalabalığı hedef almasının ardından, işgal rejimin tarafının kuzey cephesinde bir çatışma çıkacağı yönündeki korkularının daha da derinleştiğini söylüyor.

Savaş Bakanı Yoav Galant, Hizbullah'ın HAMAS hareketinden 10 kat daha fazla kapasiteye sahip olduğunu ve bunun da ona karşı savaşı zorlaştırdığını itiraf etmişti.

İbranice Wallah web sitesindeki askeri işler analisti Amir Bouhbut ise Hizbullah'ın saldırılarının "ordunun odağını bozduğunu ve onu ek kuvvetler konuşlandırmaya ittiğini" ve "Filistinlilerle

Amerikan gazetesi "The New York Times" ise Amerikan yönetiminin "İsraile, Lübnan Hizbullahına karşı "önleyici" bir saldırı yönlendirmekten kaçınarak mevcut savaşı genişletmekten kaçınmasını tavsiye ettiğini bildirdi.

New York Times'a göre ABD'li yetkililer, işgal rejimine "güneyde HAMAS'la ve kuzeyde daha güçlü olan Hizbullah'la mücadelede karşılaşabilecekleri zorlukları" aktardılar.  (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55