,
  • BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 18 °C

Siyonist rejiminin Gazze'ye saldırılarını protesto için Bandırma'da “Gazze için Tek Yürek” etkinliği düzenlendi

Siyonist rejiminin Gazze'ye saldırılarını protesto için Bandırma'da “Gazze için Tek Yürek” etkinliği düzenlendi
Balıkesir'in Bandırma ilçesinde Sivil Toplum Kuruluşları, siyonist işgal rejiminin Gazze'ye saldırılarını protesto için, “Gazze için Tek Yürek” sloganıyla bir basın açıklaması gerçekleştirildi.

Bandırma Cumhuriyet Meydanında toplanan kalabalık, ellerindeki dövizlerle Gazze’ye destek gösteri yaptı, sık sık sloganlar atarak, işgal rejiminin Gazze katliamlarını protesto etti.

Bandırma Sivil Toplum Kuruluşları adına basın açıklamasını, Ali Albayrak okudu. 

Dünya tarihinde ender rastlanan bir zulümle karşı karşıya kalan Gazze halkının, tüm dünyanın imtihanı olmaya devam ettiğini belirten Albayrak, “Gazze’de yaşanan zulümleri ifade etmeye kelimeler artık kifayetsiz kalmaktadır. Orada bir halk soykırıma maruz kalmakla birlikte; kıtlık, açlık, ilaçsızlık, susuzluk, gıdasızlık ve insani tüm ihtiyaçlardan mahrum bırakılarak ölüme terk edilmektedir.”dedi. 

Bir milyondan fazla mağdur Gazzeli kardeşimizin ahı, arşı alayı titretmektedir

Her gün açlıktan şehid olan çocuk, kadın, yaşlı, savunmasız ve sivil bir halk, insani koridorun açılmasını ve vicdan sahiplerinin harekete geçmesini beklediğini belirten Albayrak, “Siyonist saldırılardan dolayı Gazze, enkazlar altında canlı bir mezarlığa dönüştürüldü. Orada kardeşlerimiz, yıkılan yerleşim yerlerinin enkazları altında kurtarılmayı ve insani koridorun açılmasını beklemektedir. Bir milyondan fazla mağdur Gazzeli kardeşimizin ahı, arşı alayı titretmektedir.” diye belirtti.

Gazze düşerse yarın Ürdün, öteki gün Mısır bir başka gün Irak, Suriye ve Türkiye düşecektir

Siyonist terör rejiminin sadece Gazze ile yetinmeyeceğini belirten Albayrak, “Kana, gözyaşına, zulme doymayan siyonist işgal rejimi, Kudüs ve Gazze başta olmak üzere Filistin’de işgal ettiği yerleşim yerleriyle yetinmeyecektir. Şundan emin olun bugün Gazze düşerse yarın Ürdün, öteki gün Mısır bir başka gün Irak, Suriye ve Türkiye düşecektir. Siyonist işgal çetesinin şuana kadar oluşturmuş olduğu domino etkisine karşı duyarsız kalarak Gazze’de yaşanan mezalime seyirci kalmak, beka mücadelesi veren söz konusu ülkeler için tehlike arz etmektedir. Bu büyük tehlikeye karşı duyarsızlık ve siyonist israil’in varlığı; bölgesel güven, emniyet ve huzurun yok edilmesine neden olmaktadır. Yapılan zulme sessiz kalmak, zulme ortak olmak kadar vebali vardır. Unutmayalım siyonistlerin hedefinde Türkiye başta olmak üzere Filistin’e komşu tüm ülkelerin tek tek işgaline yönelik uzun vadede hesapları vardır. siyonistlerin bu hesaplarını dikkatte almamak, gelecek nesillere kötü bir istikbal hazırlamanın ötesinde, istiklalin de tehlikeye girmesine neden olmaktadır. Gazze’nin, Kudüs’ün ve Filistin’in işgaline seyirci kalmak ile Türkiye’nin ve Filistin’e komşu diğer ülkelerin işgaline seyirci kalmak arasında hiçbir fark yoktur. Bu konuda Türkiye başta olmak üzere Filistin’e komşu diğer ülkeler tehdit unsuru siyonist terör rejimine karşı ciddi tedbirler almak zorundadır.”şeklinde konuştu. 

İslam ülkelerinin akla ziyan açıklamaları siyonistlerin işine yarayacaktır

Tehdit unsuru olan terör rejiminin, 6 aydan fazla bir zamandır, Gazze’ye sahip çıkan ülkelere karşı sözlü ve filli saldırılara geçtiğini söyleyen Albayrak, “Uluslararası hukuku hiçe sayan, siyonist terör rejimi, Filistin’e komşu ülkelere ve bu ülkelerde bulunan büyükelçiliklere saldırırken, batı sonuna kadar israil’in safında yer almaktadır.  Siyonist rejime karşı nefsi müdafaaya geçip karşılık veren ülkeler, batı ülkeleri tarafından kınanırken, İslam ülkelerinin akla ziyan açıklamaları siyonistlerin işine yarayacaktır. Zaman siyonist çeteye karşı gücümüzü, kuvvetimizi ve birliğimizi birleştirme zamanıdır. Zaman ihtilaf değil ittifak zamanıdır. Siyonistlere karşı yapılan her türlü eylemin arkasındayız ve arkasından olmaya devam edeceğiz.” dedi. 

Mescid-i Aksa’nın özgürlüğüne giden her meşru eylemin yanındayız ve destekçisiyiz

Albayrak, “Bandırma sivil toplum kuruluşları  olarak bir kez daha en yüksek sesle haykırıyoruz ve diyoruz ki; canımızla, kanımızla, malımızla ve evlad u iyalimizle ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’nın ve Müslüman kardeşlerimizin yanındayız. Filistin’in ve Mescid-i Aksa’nın özgürlüğüne giden her meşru eylemin yanındayız ve destekçisiyiz. Bu yolda üzerimize düşen her türlü fedakârlığı yapmaya hazırız.” diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55