,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 26 °C

Siyonist rejimin saldırılarında 34'üncü gün

Siyonist rejimin saldırılarında 34'üncü gün
Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırıları 34'üncü gününde havadan ve karadan aralıksız devam ediyor.

Gazze Şeridi'ne kara ve hava saldırıları düzenleyen siyonist rejim, kentin mahalleleri, caddeleri ve binalarını yoğun şekilde bombalamayı sürdürüyor.

Sivil savunma ekipleri, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'un doğusundaki Bani Süheyle kasabasında bir konut binasına düzenlenen saldırı sonrasında şehid olan altı kişinin cenazesine ulaştı. Saldırıda yaralananlar, en-Nasır Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Başka bir saldırıda da Gazze Şehri'nin Shawa Meydanı yakınındaki Amriti ailesine ait ev vuruldu ve çok sayıda kişi yaralandı.

Siyonist işgal rejimine ait savaş uçakları gece boyunca Şifa Hastanesi ve Nasr Çocuk Hastanesi'nin çevresindeki yapıları vurdu.

Binlerce hasta ve sığınmacının bulunduğu Şifa Hastanesi, savaş uçaklarından atılan füzelerin hedefi oldu. Saldırılar sonucu hastane çevresine şarapnel parçaları isabet etti.

Kentin batısındaki Nasr Çocuk Hastanesi'ne yönelik hava saldırısında ise 3 Filistinli şehid oldu, onlarcası yaralandı.

Güvenli olduğu düşüncesiyle hastanelere sığınan binlerce kişi, bombalama sırasında zor anlar yaşadı.

Siyonist rejim, işgal altındaki Batı Şeria'da 2 Filistinliyi daha şehid etti. 7 Ekim'den bu yana şehid edilen Filistinlilerin sayısı 165'e yükseldi.

Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırılarında 35 sözde askerin öldürüldüğü iddia edildi.

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi Başkanı Selame Maruf, siyonist işgal rejimi saldırılarında yıkılan binaların enkazında kalanların olduğunu, 3 binden fazla kişi hakkında kayıp bildiriminde bulunulduğunu söyledi.

Siyonist işgal rejiminin abluka ve yoğun bombardımanı altındaki Gazze Şeridi'ne 187 yardım tırı ile 5 ambulansın girdiği belirtildi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, DSÖ'nün tıbbi yardım malzemelerini taşıyan yardım konvoyunun Gazze'deki Şifa Hastanesi'ne ulaştırıldığını duyurdu.

İşgalci ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), Suriye'de, "İran'a yakın grupların kullandığı bir tesise" hava saldırısı düzenledi.

Irak'ta, işgalci ABD askerlerinin bulunduğu Harir Hava Üssü'ne 2 İHA ile saldırı düzenlendi.

Filistin İslami Direniş Hareketi (HAMAS) yöneticilerinden Usame Hamdan, "ABD Başkanı Joe Biden ve yönetimine diyoruz ki, Gazze'yi yönetme hayalinden vazgeçmelisiniz. Direniş ve halkımız galip gelecektir" dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55