,
  • BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 22 °C

Siyonist rejimin Gazze'ye saldırılarında 18'inci gün

Siyonist rejimin Gazze'ye saldırılarında 18'inci gün
Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırıları 18'inci gününde devam ediyor. Dün, Gazze Şeridi'nin farklı bölgelerine düzenlenen saldırılar sonucu en az 110 Filistinli şehid oldu.

Abluka altındaki Gazze'ye yönelik saldırılarını sürdüren siyonist işgal rejimi, gece boyunca kenti yoğun şekilde bombalamayı sürdürdü.

Savaş uçakları ve topçu atışları, eşzamanlı olarak kentin çeşitli bölgelerini hedef aldı.

Gazze Şeridi'nin Han Yunus ve Refah kentlerindeki sivil yerleşim bölgelerine savaş uçakları tarafından düzenlenen saldırılar sonucu şehid olanların sayısı 57'ye ulaştı.

Han Yunus'taki saldırıda, aralarında çocukların da olduğu en az 23 kişinin şehid olduğu, 45 kişinin yaralandığı belirtildi.

Refah kentindeki saldırılarda ise en az 30 Filistinli katledildi.

Yerleşim yerlerine düzenlenen bombardımanlarda aralarında kadın, çocuk ve yaşlıların da bulunduğu en az 110 kişi şehid oldu.

Saldırıda onlarca kişinin de yaralandığı belirtildi.

Yaralılar çok kısıtlı imkânlarla çalışan hastanelere kaldırıldı.

Son bir günde Gazze'deki 400 yerin vurulduğunu açıklayan siyonist rejim, saldırılarda HAMAS'ın altyapısının hedef alındığını, tünel ve operasyon merkezlerinin vurulduğunu iddia etti.

Vurulan yerlerden birinin cami olduğuna yer verilen açıklamada, aralarında bebeklerin de bulunduğu sivil ölümlerine değinilmedi.

Saldırıların başından bu yana şehid olan Filistinlilerin sayısı 5 bini geçti.

Siyonist işgal rejimi sözde Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Gazze'ye yönelik kara saldırısının, çeşitli stratejik ve taktiksel nedenlerden dolayı geciktiğini söyledi.

Birleşmiş Milletler (BM) Sözcüsü Stephane Dujarric, siyonist işgal rejiminin Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları öncesinde bölgeye günde yaklaşık 450 yardım tırının girdiğini, hâlihazırdaki yardımların çok yetersiz olduğunu belirtti.

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi'nden (OCHA) yapılan yazılı açıklamada Gazze'de 1 milyon 400 bin Filistinlinin evlerini terk ettiği belirtildi.

OCHA, kayıp kişi sayısının ise bine ulaştığını belirterek söz konusu kişilerin ya öldüğünü ya da enkazda kaldığını düşündüklerini duyurdu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55