,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 28 °C
  • Antalya 24 °C

Siyonist rejimin Gazze'de soykırım ve katliamları 37'nci gününde

Siyonist rejimin Gazze'de soykırım ve katliamları 37'nci gününde
Siyonist işgal rejimi, Gazze'ye yönelik saldırılarının 37'nci soykırım ve katliamlarına aralıksız devam ediyor.

Siyonist işgal rejimi tarafından düzenlenen saldırılarda başta hastaneler olmak üzere sivillere ait pek çok nokta, havadan ve karadan hedef alındı.

Gazze Şeridi'ndeki tüm büyük hastaneler tamamen veya kısmen yıkıldı.

Bölgenin en büyük sağlık yerleşkesi Şifa Hastanesi de siyonist işgal rejimi tarafından kuşatıldı ve saldırıya uğradı.

Hastaneyi içindeki sivillerle birlikte tahliye etmek isteyen siyonist işgal rejimi, uyguladığı yakıt ablukasıyla hastanenin elektrik hizmeti almasını engelliyor.

Hizmet dışı kalan Şifa Hastanesi'nde elektrik olmadığından kuvözde oksijene bağlı bebeklerden ikisinin şehid olduğu belirtildi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, "Şifa Hastanesi'nin tanklarla çevrili ve çıkıp kaçmak isteyenlere ateş açıldığı, bunların yaralandığı ya da şehid olduğu yönünde" haberler olduğunu vurguladı.

Ghebreyesus, resmi sosyal medya platformu X'ten yaptığı açıklamada, Hastanenin sürekli saldırılara maruz kaldığına dair korkunç haberlerle birlikte, durumun oldukça ürkütücü ve endişe verici olduğunu aktardı.

Filistin Kızılayı, siyonist işgal rejiminin ambulansları hedef alması nedeniyle şehid ve yaralılara ulaşmakta güçlük çekildiğini bildirdi.

Yapılan yazılı açıklamada, Gazze'de kuruma ait 18 ambulansın bulunduğu, bu ambulanslardan 9'unun yakıt yokluğu nedeniyle hizmet veremediği belirtildi.

Şu an kullanımda olan 7 ambulansın da yakıtlarının tükenmesi nedeniyle gelecek saatlerde hizmet veremez hale gelme riski altında olduğu vurgulanan açıklamada, "Ekiplerimiz çok sayıda ölü ve yaralıya tanık oluyor ancak israilin saldırı olan bölgelere yaklaşan ambulansları hedef alması nedeniyle ölü ve yaralılara ulaşmakta güçlük çekiyorlar." ifadelerine yer verildi.

HAMAS'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, işgal altındaki Batı Şeria'da düzenledikleri operasyonda iki siyonist rejim askerini öldürdüğünü duyurdu.

Siyonist rejim, işgal altındaki Batı Şeria'da 1 Filistinliyi daha şehid etti. 7 Ekim'den bu yana şehid edilen Filistinlilerin sayısı 185'e çıktı.

ABD Avrupa Komutanlığı, askeri bir uçağın 10 Kasım'da Doğu Akdeniz'de düştüğünü duyurdu.

Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenen "Filistin için Avrupa Yürüyüşü"ne on binlerce kişi katıldı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55