,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 20 °C

Siyonist rejimin Gazze'de soykırım ve katliamları 36'ncı gününde

Siyonist rejimin Gazze'de soykırım ve katliamları 36'ncı gününde
Siyonist işgal rejimi, Gazze'ye yönelik saldırılarının 36'ncı gününde sivillerin yaşadığı evler, hastaneler, okullar ve camileri vurmaya devam ediyor.

Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırıları 36'ıncı gününe girerken, başta hastaneler olmak üzere sivillere ait pek çok nokta havadan ve karadan hedef alındı.

Siyonist işgal rejimine ait savaş uçakları, gece boyunca Gazze'deki hastaneleri hedef aldı.

Son 24 saat içinde Şifa Hastanesi, Endonezya Hastanesi, Nasr Çocuk Hastanesi, Rantisi Çocuk Hastanesi, El-Avde Çocuk Hastanesi ve Kudüs Hastanesi ya da çevreleri şiddetli saldırılara maruz kaldı.

Gazze'de binlerce yaralı ile yerinden edilmiş sivilin sığındığı en büyük sağlık tesisi Şifa Hastanesi'ne yönelik saldırılarda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu çok sayıda Filistinli şehid oldu.

Siyonist rejim, Gazze Şeridi'nde Rantisi İhtisas Çocuk Hastanesi'ni doğrudan hedef aldı.

El-Avde ile Endonezya Hastanesi'nin de çevresini bombaladı.

Gazze'de hedef alınan Nasr Çocuk Hastanesi hizmet dışı kaldı.

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Kudüs Hastanesi'nin yoğun bakım ünitesine ateş açıldı.

Güvenli olduğu düşüncesiyle hastanelere sığınan binlerce kişi, bombalamalar sırasında zor anlar yaşadı.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Genel Müdürü Munir el-Berş, 3 gündür aralıksız bombalanan Şifa Hastanesi'ndeki 100 şehidin bugün toplu mezara gömüleceğini söyledi.

Filistin İslami Direniş Hareketi (HAMAS) Gazze'nin batısındaki Şifa Hastanesi'nde sivillerin ve sağlık çalışanlarının hedef alınmasından ABD yönetimini sorumlu tuttu.

HAMAS'tan yapılan yazılı açıklamada "Şifa Hastanesi ve çevresinde sağlık personeline, hastalara, yaralılara ve yerinden edilmiş kişilere karşı işlenen bu menfur suçtan Amerikan yönetimini ve Başkan Biden'ı sorumlu tutuyoruz. Birleşmiş Milletler (BM) ile Arap ve İslam ülkelerine, bu vahşi saldırıyı durdurmak için derhal müdahale etme ve uluslararası yasalara göre güvenli alanlar olarak kabul edilen hastaneler ile sivillerin korunması konusunda siyasi ve hukuki sorumluluk üstlenme çağrısı yapıyoruz." ifadelerine yer verildi.

Siyonist rejim sözde askerleri, başta Cenin olmak üzere Nablus, El-Halil, Ramallah ve Beytüllahim kentlerine gece baskınları düzenledi.

Cenin'in güneyindeki Sile ez-Zahr beldesine düzenlenen baskınlara Filistinliler ateş açarak karşılık verdi. Çatışmaların sürdüğü ifade edildi.

Nablus'a düzenlenen baskınlarda da Filistinliler ile siyonist rejim askerleri arasında çatışmalar çıktı.

El-Halil'in Yatta beldesi, Ramallah'taki Celezun Mülteci Kampı ile Beytüllahim'deki Beyt Feccar beldesinde bazı Filistinlilerin alıkonulduğu belirtildi.

Birleşmiş Milletler Uluslararası Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Gazze'deki 1 milyon çocuğun uçurumun kenarında yaşadığını belirtti.

UNICEF Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölge Direktörü Adele Hudr "Gazze'deki çocuklar, özellikle de kuzeydekiler uçurumun kenarında. Gazze'nin kuzeyinde hala binlerce çocuk var. Bu çocukların gidecek hiçbir yeri yok ve büyük tehlike altındalar. Çocuk sağlığı tesislerine yönelik saldırıların derhal durdurulması, yakıt ve tıbbi malzeme temininin sağlanması çağrısında bulunuyoruz." dedi.

Siyonist işgal rejiminin abluka altındaki Gazze Şeridi'nde işlediği soykırım ve katliamlar bugün Suudi Arabistan'da ele alınacak.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı, bugün yapılması planlanan olağanüstü Arap Birliği ve İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) zirvelerinin olağanüstü Arap-İslam zirvesi olarak düzenlenmesine karar verildiğini duyurdu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55