Siyonist işgalcilerin Gazze’ye saldırılarında şehit sayısı 72 bin 742’ye yükseldi

Siyonist işgalcilerin Gazze’ye saldırılarında şehit sayısı 72 bin 742’ye yükseldi
Filistin Sağlık Bakanlığı, siyonist rejimin 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana saldırılar düzenlediği Gazze Şeridi’nde şehit sayısının 72 bin 742’ye yükseldiğini duyurdu.

Sözde ateşkes anlaşmasının yürürlükte olduğu Gazze Şeridi'nde ihlaller sürüyor.

Filistin Sağlık Bakanlığı, işgal ordusunun bölgede son 24 saatte düzenlediği saldırılarda 2 kişinin şehit olduğunu, 10 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Açıklamada, ateşkes anlaşmasının yürürlüğe girdiği 10 Ekim 2025 tarihinden bu yana şehit edilenlerin sayısının 856’ya yükseldiği kaydedildi.

Ayrıca enkaz altından çıkarılanların sayısının 770’e, yaralı sayısının da 2 bin 463’e ulaştığı belirtildi.

Siyonist işgalcilerin saldırılarının başladığı 7 Ekim 2023'ten bu yana şehit sivillerin toplam sayısı 72 bin 742’ye, yaralı sayısı ise 172 bin 565’e yükseldi.

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.