,
  • BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 18 °C

Siyonist işgalci katiller Mardin’de lanetlendi

Siyonist işgalci katiller Mardin’de lanetlendi
Mardin STK Platformu, siyonist işgalcilerin Filistinli Müslümanları katletmesini düzenlediği kitlesel basın açıklamasıyla lanetledi.

İşgalci siyonist teröristlerin Filistinli Müslümanlara yönelik katliamlarına tepkiler devam ediyor.

Mardin'de faaliyet yürüten 57 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu Mardin Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Platformu, düzenlediği kitlesel basın açıklamasıyla siyonist işgalcilerin katliamını kınadı.

Mardin merkez Artuklu ilçesi Yenişehir Mahallesi'nde bulunan Fuat Yağcı Camii'nde kılınan cuma namazı sonrası yapılan basın açıklamasında sık sık tekbirler getirildi, siyonist işgalcilere lanetler okundu.  

Kitlesel eyleme Mardin Valisi Mustafa Yaman’ın yanı sıra siyasilerde destek verdi. Eyleme HÜDA PAR Mardin İl Başkanı Burhan Aydın, Milletvekili aday adayı Mahmut Kılınç, İsmail Sezgin ile Mahsum Tunç da katıldı.

“İşgal uçakları Filistinlilerin üzerine kurşun ve bomba yağdırdı”

Basın açıklamasını okuyan Mardin STK Platformu Başkanı Mustafa Aydın, Filistin topraklarının yüzde 85’inden fazlasının bugün işgal edildiğini söyledi.

Aydın, “Her gün topraklarının bir kısmı daha siyonistlerin işgaline uğrayan, her gün evleri başlarına yıkılıp gençleri ve çocukları tutuklanan ve katledilen Filistinliler, her zaman olduğu gibi yine silahsız ve meşru protestolarda bulundular. Ancak işgalciler havadan ve karadan Filistinlilerin üzerine kurşun ve bomba yağdırdı. Bu acımasız saldırılarda 60’tan fazla masum ve sivil Filistinli şehid edilirken, 3000’den fazla kadın, çocuk, yaşlı masum Filistinli kardeşimiz de yaralandı. Şehidlere Allahtan rahmet, yaralılara acil şifalar ve kalanlara da sabır ve metanet diliyoruz.” diye konuştu.

“Bu saldırının adı katliamdır soykırımdır insanlık suçudur”

Saldırının adının soykırım, insanlık suçu ve katliam olduğunu belirten Aydın, “Kışkırtıcı bir şekilde bu katliamın zeminini hazırlayan ve cesaretlendiren de şüphesiz Amerika’dır. Bu nedenle ABD yönetimi ve işgalcileri şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz.” dedi.

“Filistin insanlığın imtihanıdır”

Mescid-i Aksa’nın 52 yıldır işgal altında olduğunu hatırlatan Aydın, Mescid-i Aksa ve Filistin’in tüm insanlığın ortak imtihanı olduğunu söyledi. Aydın son olarak şunları söyledi:

“Mescid-i Aksa, sadece Filistinlilerin değil, dünyadaki tüm Müslümanlarındır. Kudüs bütün Müslümanların, Filistin bütün insanlığın imtihanıdır. İşgalciler her gün zulmünü artırmakta, masum çocukları katletmekte, Filistinlilerin ev ve arazilerini işgal ederek vicdan, hukuk ve insanlık suçu işlemektedir. Buna dur diyecek bir Selahaddin yok mu? Siyonistlerin akıttığı mazlumların kanı, bütün suskunların ve vicdansızların üzerine sıçramakta ve oluşan bu kan gölünde bütün insanlık boğulmaktadır. Ey İnsanlık, ey Müslümanlar! Filistin deyince içiniz burkulmuyor mu?”

Yapılan basın açıklaması dua ile sona erdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55