,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 28 °C

Siyonist işgal rejiminin katliam ve soykırımında 76'ncı gün

Siyonist işgal rejiminin katliam ve soykırımında 76'ncı gün
Gazze Şeridi'ne yönelik katliam ve soykırımını 76'ncı gününde de devam ettiren siyonist işgal rejimi, bugün sabah saatlerinden itibaren aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu onlarca Filistinliyi şehid etti.

Siyonist işgalcilerin, Gazze Şeridi'ne yönelik kara, deniz ve havadan bombardımanı devam ediyor.

Bugün sabah saatlerinden itibaren devam eden saldırılarda, aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu onlarca Filistinli şehid oldu ve yaralandı.

İşgal saldırılarında onlarca ev, bina, konut, kamu ve özel mülk yıkıldı.

Yerel kaynaklar, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliye ve merkezdeki birçok bölgede devam eden işgal saldırılarında onlarca vatandaşın şehit olduğunu, çok sayıda vatandaşın da yaralandığını bildirdi.

İşgalcilerin, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde vatandaşların evlerine düzenlediği baskınlarda son 24 saatte 55 vatandaş şehid oldu.

İşgal botlarının Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentini yoğun bir şekilde bombaladığı saldırılarda, onlarca Filistinli şehid edildi ve yaralandı.

Sağlık kaynakları, Gazze'deki Şifa Tıp Kompleksi'nde tıbbi malzeme eksikliği nedeniyle 3 yaralının şehid olduğunu duyurdu.

Gazze'nin kuzeyindeki Şifa Külliyesi ve hastanelerde hizmet yetersizliği nedeniyle yüzlerce yaralının şehid olduğuna dikkat çekildi.

Dünya Sağlık Örgütü, kompleksteki acil servisin bombardıman nedeniyle ciddi hasar görmesinin ardından "kan gölüne" döndüğünü ve "rehabilitasyona" ihtiyaç duyduğunu doğruladı.

İşgal ordusunun geçtiğimiz Ekim ayının 7'sinden bu yana gerçekleştirdiği bombalama ve kara saldırıları sonucu Gazze Şeridi'ndeki tüm sağlık altyapısı ağır hasar gördü.

Gazze Şeridi'nin doğu ve kuzeyindeki Şucaiye Mahallesi ve Cibaliye bölgesi de işgal uçaklarının şiddetli bombardımanına maruz kaldı.

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Sivil Savunma, yoğun bombardıman nedeniyle ekiplerinin şehid ve yaralılara ulaşamadığını bildirdi.

Filistin Kızılayı, işgalcilerin Cibaliye Ambulans Merkezini kuşattığını, aralarında sağlık personelinin de bulunduğu 127 vatandaşın ve 22 yaralının güvenliğini tehdit ettiğini söyledi.

İşgalciler üst üste ikinci gün Gazze Şeridi'nde iletişim ve internet hizmetlerini kesmeye devam ediyor.

Saldırının başladığı 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'nde şehid sayısı 8 bini çocuk ve 6 bin 200'ü kadın olmak üzere 20 bine, yaralı sayısı da 52 bin 600'e ulaştı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55