,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 28 °C

Siyonist işgal rejimi, Gazze'de 70 bin ton patlayıcı kullandı

Siyonist işgal rejimi, Gazze'de 70 bin ton patlayıcı kullandı
Terör rejimi israil, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şerdi'nde 70 bin ton patlayıcı kullanarak büyük yıkıma neden oldu.

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi, işgal rejiminin Gazze'ye yönelik işlediği savaş suçları ve ihlallere ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, terör rejiminin, Gazze'de, 19 tür savaş suçu ve insanlığa karşı suç işlendiğine dikkat çekilerek bunların başında ise sivil insanlara karşı işlenen suçlar olduğu belirtildi.

İşgal rejimi, çoğunluğu çocuk ve kadın olmak üzere yaklaşık 30 bin kişiyi katlettiği belirtilen açıklamada, 2 bin 600 kişinin alıkonuldu ifade edildi.

Alıkonulan Filistinlilere zalimce, insanlık dışı ve aşağılayıcı muamele yapıldığı ifade edilen açıklamada, 2 milyon Filistinlinin yaşadıkları yerleri ve evlerini terk etmeye zorlandığı kaydedildi.

İşgal çeteleri, Ez-Zeytun, Şeyh Rıdvan ve En-Nasr mahalleleri ile El-Megazi Mülteci Kampı ve Gazze'nin batı bölgesinde yüzlerce kişiyi canlı kalkan olarak kullandığı ifade edilen açıklamada, siyonist işgalcilerin, başta hastaneler, okullar, camiler, kiliseler ve çeşitli sivil kuruluşlar olmak üzere sivil hedeflere yönelik yüz binlerce saldırı gerçekleştirdiği hatırlatıldı.

Siyonist işgal rejimi çetelerinin, insanların onurunu ayaklar altına alarak, binlerce kez kadınları ve çocukları soyunmaya zorladığına dikkat çekilen açıklamada, Gazze'nin tamamında ablukayı sürdürerek aç bırakmayı bir savaş yöntemi olarak kullandığı bildirildi.

İşgal rejiminin kentte yaptığı hırsızlık olaylarına da dikkat çekilen açıklamada, Filistinlilerden, evlerini terk etmeleri ya da alıkonmaları sırasında ya da yaşadıkları evlerden ve Filistin kurumlarından yaklaşık 300 milyon şekellik nakit para, altın, mücevher ve değerli eşya çalındığı ifade edildi.

Açıklamanın devamında altyapıya yönelik ihlaller de yer aldı. Açıklamada işgal rejiminin saldırılarında, 500'den fazla cami ve kilise, 300'den fazla üniversite ve okulu, 360 binden fazla konutu yıkıldı. Gazze genelindeki 35 hastaneden 31'i hizmet dışı bırakıldı.

Gazze'de sivil halkın yaşadığı evlerin kasten hedef alındığı belirtilen açıklamada, 7 Ekim'den bu yana 70 bin ton bomba attı ve geniş alanları yerle yeksan etti.

Atılan bombalar arasında yasaklı fosfor bombası ve misket bombası da yer aldı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55