,
  • BIST 9980.86
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 20 °C

Siyonist esirlerden Netenyahu'ya çağrı: Bizi hemen serbest bırakın, tutuklularını da serbest bırakın

Siyonist esirlerden Netenyahu'ya çağrı: Bizi hemen serbest bırakın, tutuklularını da serbest bırakın
Kassam Tugayları, ellerindeki siyonist kadın esirlerin videolu mesajlarını paylaştı. Esirler, Netenyahu'yu suçlayarak bir an önce esir takasının yapılması çağrısında bulundu.

Kassam Tugayları, bazı siyonist kadın esirlerin işgal hükümetine ve onun başkanı Binyamin Netanyahu'ya verdiği videolu mesajı yayımladı.

Videoda konuşan kadın esirlerden biri, "Netanyahu, 23 gündür HAMAS esaretindeyiz... Dün tutukluların ailelerine yönelik bir basın toplantısı vardı ve biliyoruz ki sözde ateşkes olacaktı ve senin bizi serbest bırakman gerekiyordu." Diyor.

Kadın esir sözlerini şöyle sürdürüyor:

"Bizi serbest bırakmalıydınız ve serbest bırakacağınıza söz vermiştiniz. Ancak 7 Ekim'de meydana getirdiğiniz başarısızlık nedeniyle, ortada asker olmadığı için sizin siyasi, güvenlik ve askeri başarısızlığınızın acısını yaşıyoruz. Oralara bizi koruyacak kimse gelmedi.

Biz masum vatandaşlarız, israile vergi ödeyen vatandaşlarız. Şu anda esaret altındayız. Bizi öldürüyorsunuz. Hepimizi mi öldürmek istiyorsunuz? Ordunun bizi öldürmesini istiyorsunuz. Herkesi katlettiğiniz yeterli değil mi?

Bizi hemen serbest bırakın. Vatandaşlarını ve tutukluları hemen serbest bırakın (Filistinlileri kastediyor). Serbest bırakın. Bizi serbest bırakın, herkesi serbest bırakın, ailelerimizin yanına dönmeyi hak ediyoruz, şimdi şimdi! (yüksek sesle bağırarak)."

İngiliz "Financial Times" gazetesinin bugün erken saatlerde "Katar'ın öncülük ettiği esir müzakerelerinde geçen hafta bir atılımın eşiğinde olduğunu, ancak işgalci rejimin Gazze'ye kara saldırısının bu çabaları engellediğini" aktarmıştı.

Yahya Sinvar: "Esir takasına derhal hazırız"

Öte yandan Gazze'deki HAMAS hareketinin lideri Yahya Sinvar geçtiğmiz gü Filistin direnişinin "israil işgali tarafından tutulan tüm Filistinli tutukluların israilli tutukluların karşılığında serbest bırakılmasına yönelik bir anlaşmaya derhal hazır olduklarını" duyurmuştu.

Kassam Tugayları'nın sözcüsü Ebu Ubeyde de yakın zamanda yaptığı açıklamada işgalin esirlerle ilgili son müzakereleri durdurduğu ifade etmiş, işgalin Gazze bombardımanı sonucu 50 esirin öldüğünü bildirmişti.

Ebu Ubeyde, direnişin elindeki çok sayıda işgal esirinin, "hapishanelerdeki tüm Filistinli tutukluların serbest bırakılmasının bedeli olduğunu" vurgulamış ve şunu eklemişti: "Düşman esirler dosyasını bir an önce bitirmek istiyorsa biz hazırız ve eğer o, dosyayı bölmek için bir yol istiyorsa biz buna da hazırız."

Ebu Ubeyde, direniş tarafından tutulan siyonist esir sayısının 250'ye yakın olduğunu kaydetmişti.

Öte yandan Gazze'deki Filistin direnişi tarafından tutulan siyonist esirlerin ailelerinin temsilcileri, işgal rejiminin başbakanı Binyamin Netanyahu ile yaptıkları görüşmenin ardından, "herkes için bir takas anlaşması" çağrısında bulunmuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55