,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 19 °C

Siyonist çeteler 5 Filistinliyi şehit etti

Siyonist çeteler 5 Filistinliyi şehit etti
Büyük Dönüş ve Kuşatmayı Kırma Yürüyüşlerine gerçek mermi, plastik mermi ve göz yaşartıcı bombalarla saldıran işgal çeteleri 4 kişiyi şehit etti, onlarca kişiyi de yaraladı. Siyonist çeteler ayrıca Ramallah'ta da bir Filistinliyi katletti.

Gazze’nin doğu sınırında yapılan barışçıl gösterilere saldıran işgal çeteleri 4 kişiyi şehit etti. Ramallah'ta da bir Filistinli açılan ateş sonucu şehit oldu.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı yaptığı açıklamada, bugün ikindiden sonra Cibaliye’nin doğusunda yapılan gösterilerde işgal çetelerinin ateşiyle ağır yaralandıktan sonra hastaneye kaldırılan Muhammed Halid Mahmud Abdunnebi (27)’nin şehit olduğunu, ayrıca Nassar Ebu Tim (19), Ahmed Ebu Lebde (22), Ayiş Şaas’ın (23) da şehit olduklarını belirtti.

Bakanlık işgal güçlerinin ateş açması, göstericilerin üzerine plastik mermi ve gözyaşartıcı bomba atması üzerine de 170 kişinin yaralandığını, bunlardan bazılarının durumlarının ağır olduğunu kaydetti.

Ramallah'ta bir şehit

Öte yandan, Batı Yaka’nın orta kesiminde bulunan Ramallah şehrinin kuzeyine düşen El-Mezraa El-Ğarbiyye beldesinde bugün meydana gelen saldırılarda bir Filistinli işgal çetelerinin ateşiyle şehit olurken 8 kişi de yaralandı.

Şehit olan gencin Osman Ahmed Ledadive (33) olduğu, kafasından aldığı kurşunla şehit olduğu belirtildi.

Büyük Dönüş Yürüyüşleri

Büyük Dönüş Yürüyüşleri “Direnen Gazze Boyun Eğmez” sloganıyla bugün de devam etti. 31’inci Cumasına giren dönüş yürüyüşlerinde bugün Gazze halkı ikindiden sonra Gazze’nin doğusundaki eylem çadırlarına akın etti.

Büyük Dönüş Yürüyüşleri Yüksek Ulusal Heyeti daha önce yaptığı açıklamada halka çağrıda bulunarak yürüyüşlerin 31’inci Cumasında seferber olmalarını istemişti.

Geçen Cuma yapılan faaliyetlerde 130 kişi işgal askerlerinin ateşi ve göz yaşartıcı bombalarıyla yaralanmış veya boğulma tehlikesi geçirmişti.

30 Mart’ta başlayan Büyük Dönüş Yürüyüşlerinde sivil ve savunmasız halka başta gerçek mermiler olmak üzere göz yaşartıcı bomba, plastik mermi ve insansız hava araçlarıyla saldıran işgal çeteleri şimdiye kadar 200’den fazla kişiyi şehit etti, 22 binden fazla kişiyi de yaraladı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55