,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 21 °C

Siyasilerden "Aksa Tufanı" operasyonuna destek

Siyasilerden "Aksa Tufanı" operasyonuna destek
HAMAS'ın siyonist işgal rejimine karşı başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonuna destek verdiklerini belirten siyasiler, halkı Müslüman olan ülkelerin liderlerine Filistinli Müslümanlara acil yardım çağrısında bulundu.

Bütün dünyanın siyonist işgal rejiminin soykırım, katliamlarına adeta kör ve sağır kaldığını belirten Batman'daki siyasi parti il başkanları, Filistinli Müslümanların neredeyse bir asırdır işgal rejiminin zulümlerine maruz kaldıklarını söyledi.

Kudüs meselesinin sadece Filistinlilerin değil tüm Müslümanların meselesi olduğunu vurgulayan siyasi parti il başkanları, İslam ülkelerinin liderleri başta olmak üzere tüm Müslümanları "Aksa Tufanı" operasyonuna destek vermeye çağırdı.

Yaklaşık bir asırdır siyonist işgal rejiminin bir kanser uru gibi mukaddes belde Mescid-i Aska'nın çevresine konuşlandığını belirten HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, işgal rejiminin her yıl biraz daha sınırlarını genişleterek oradaki Müslümanlara hayat hakkı bırakmayarak baskı uyguladığını söyledi.

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin

"70 yılı aşkındır katliam, zulüm, sömürge devam ediyor"

İşgal rejiminin her gün dünya Yahudilerini Kudüs'e çekip oradaki Müslümanları yerlerinden ettiklerini ifade eden Şahin, "Oradaki Müslümanların evlerini başlarına yıkıyorlar. Kadın çocuk, yaşlı genç demeden her gün Müslüman kardeşlerimizi katlediyorlar. Amaç onları asil yurtları olan Filistin'den kovmak ve onların yerine siyonistleri yerleştirmektir. 70 yılı aşkındır bu katliam, zulüm, sömürge bu şekilde devam ediyor." dedi.

"İşgal rejiminin katliamlarını durduracak adımlar atılmalı"

Filistin'deki bu avuç Müslümanın, işgal rejimine karşı destansı bir mücadele vererek dünya Müslümanlarının izzetini koruduğunu vurgulayan Şahin, şöyle devam etti:

"Halkı Müslüman olan ülkelerin liderlerinin zulümlere sessiz kalmayıp israille olan ilişkilerini gözden geçirmeliler. İşgal rejiminin katliamlarını durduracak politik adımlar atmalılar. Kudüs'ün özgürlüğü İslam ümmetinin bir borcudur. En öncelikli bir meseledir. Kudüs özgür olursa belki İslam ümmeti Kudüs paydası üzerinden bir ittifak da sağlayabilir. Malımız, canımızla, bütün imkanlarımızla Kudüs'ün özgürlük davasının yanındayız. Kudüs'ün özgürlük mücadelesi sadece Filistinlilerin değil bütün bir İslam ümmetinin meselesidir."

Refah Partisi Batman İl Başkanı Ziya Ülhak Yamaç

HAMAS'ın 'Aksa Tufanı' operasyonunu desteklediklerini belirten Yeniden Refah Partisi Batman İl Başkanı Ziya Ülhak Yamaç, 75 yıldır işgal altında olan Filistin topraklarındaki çocuk, kadınların işgal rejimi tarafından soykırım ve katliama maruz kaldığını söyledi.

"İsrail sömürgeci Amerikalıların ve Batılıların Ortadoğu'daki bir işgal karakoludur"

Gazze'nin etrafının on yıllardır açık cezaevine çevrildiğine dikkat çeken Yamaç, "İsrail barıştan anlamaz, savaştan anlar. Onun dili savaştır. İsrail bir devlet değildir. İsrail sömürgeci Amerikalıların ve Batılıların Ortadoğu'daki bir işgal karakoludur. Bu karakolların içinde sivil, çocuk olmaz. Medyada gördüğümüz kadarıyla da çocuk yok. Hepsi sivil giyinimli asker, paramiliter güçler. Filistin topraklarını işgal etmişler. Evlerini gasp etmişler." diye konuştu.

Filistinliler baskılara dayanamaz bir noktaya geldikleri için 'Aksa Tufanı' operasyonunu başlattıklarını dile getiren Yamaç, bunun meşru müdafaa hakkı olduğunun altını çizdi.

"İsrailin yüzbinlerce çocuk ölümü neden görülmüyor?"

Siyonist işgal rejiminin hedefinin sadece Filistin toprakları olmadığına işaret eden Yamaç, şöyle dedi:

"Yemen, Türkiye, İran, Suriye, Irak toprakların tamamını hedefine koymuş. Geçen Netanyahu, 'Ortadoğu'yu değiştireceğiz. Zamanı geldi.' gibi bir açıklama yaptı. Bunların amacı barış değil. Bunlar sadece medyada güçlü oldukları için tüm kamuoyunu yanıltmaya çalışıyorlar. Bunların kitabı, inancı yalandır. Müslümanların bunlara inanmaması lazım. HAMAS tarafından sivil katliam yapıldığı gibi sözler sarf ediliyor. Asla böyle bir şey yoktur. İsrail yüzbinlerce çocuk öldürmüş. Bunu niye görmüyorlar? Bu bir sonuçtur. Kesinlikle Aska harekatını destekliyoruz başkenti Kudüs olan bir Filistin devleti kuruluncaya kadar operasyonların devam etmesi lazım. Tüm dünya Müslümanlarını da bu mücadeleye destek vermeye davet ediyoruz."

Saadet Partisi Batman İl Başkanı Mustafa Yıldız

Saadet Partisi Batman İl Başkanı Mustafa Yıldız da israil diye bir devleti asla tanımadıklarını söyledi.

"Dünya işgal rejiminin katliamlarına sessiz kalmış"

Yahudilerin kendi peygamberlerini öldüren bir kavim olduklarını anımsatan Yıldız, "Şu anda dünya işgal rejiminin katliamlarına sessiz kalmış, kulaklarını tıkamışlar. Filistin halkı eziliyor. Çoluk çocuk su bulamıyor. Abluka altındadırlar. Biz Müslümanlar olarak mazlum Filistin halkına elimizden ne geliyorsa yapmak mecburiyetindeyiz. Yapmazsak mesul oluruz. Filistin'e özgürlük diyoruz. Filistin'in başkenti Kudüs olan bir devlet istiyoruz. Bugün 52 İslam ülkesi olduğu halde sessiz kalıyorlar. İslam ülkelerinin liderleri bir an önce israille olan ilişkilerini kessinler. Büyükelçilerini ülkelerinden defetsinler. Kudüs kırmızı çizgimizdir diye ilan etsinler." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55