,
  • BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 12 °C
  • Antalya 13 °C

“Siyaset tek kişilik bir oyun değil ekip işidir”

“Siyaset tek kişilik bir oyun değil ekip işidir”
AK Parti İzmir İl Kongresi’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, siyasetin tek kişilik bir oyun olmadığını belirterek, “Siyaset bir ekip işidir, bir kadro işidir, bir organizasyon işidir.” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İzmir 6. Olağan İl Kongresi’ne katıldı. Halkapınar Kapalı Spor Salonunda gerçekleşen kongrede Cumhurbaşkanı Erdoğan, partililere hitaben bir konuşma yaptı.

24 Haziran’ın, İzmir’in siyasi tercihlerinde tarihî bir milat olacağına inandığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, partilileri tek bir saniyeyi dahi boş geçirmeden, kimseyi ihmal etmeden, kimseyi kırmadan, büyük ve güçlü Türkiye sevdasını İzmirlilerle paylaşmalarını istedi.

Seçim takvimlerine göre, her dakikalarını, her saatlerini, her günlerini dolu dolu geçirerek 24 Haziran’a kadar çalışmayı sürdüreceklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan,  “Siyaset, tek kişilik bir oyun değildir. Siyaset bir ekip işidir, bir kadro işidir, bir organizasyon işidir. Hele hele bizim gibi siyasette bir davası, bir vizyonu, millete taahhüt ettiği hedefleri olan bir parti için, bu takım oyununu başarıyla yürütmek çok daha önemlidir.” dedi.

 “Biz başkaları gibi başarıyı kendinde, hatayı seçmende arayan bir parti değiliz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerinin devamında şunları söyledi: “Biz başkaları gibi başarıyı kendinde, hatayı seçmende arayan bir parti değiliz, olamayız. Biz sandıktan beklediği sonuç çıkmayınca vatandaşı suçlayan, ‘göbeğini kaşıyan adam’ diyenlerden değiliz. Hatta vatandaşı aşağılayan bir siyasi hareket asla olmadık, olamayız. Bizim lügatimizde millete kırılma, darılma, küsme diye bir kavrama rastlayamazsınız. Rabbimiz, ‘insan için ancak çalıştığının karşılığı vardır’ buyuruyor. Demek ki, İzmir’de istediğimiz neticeyi almak için daha çok çalışmamız gerekiyor. Bugüne kadar çalışmadan, emek vermeden, ter dökmeden elde ettiğimiz hiçbir başarı, hiçbir zafer hatırlamıyorum. İnşallah İzmir’de de çok çalışacak ve hedefimize ulaşacağız.”

 “Her seçim parti olarak milletimize karşı bir imtihanımızdır”

Her seçimin aynı zamanda, parti teşkilatlarının kendi içinde bir imtihan olduğunu, bu imtihanı başarıyla verenlerin gelecekte daha üst kademelerde görev alma liyakatini elde etmiş olacağını sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimlerin aynı zamanda görevlerini ihmal eden, kasıtlı olarak çalışmaları sabote edenlerin ayıklanma vesilesi olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “AK Parti olarak, 15 yıldır milletimizin teveccühüne mazhar olmayı başararak iktidarda kalmamızı, kadrolarımızı bir yandan tecrübe ve birikim sahibi yaparken, aynı zamanda işte bu seleksiyonla yeniliyor, güçlendiriyor bunu bu şekilde evelallah çok daha farklı kılmaya bizi sevk ediyor.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55