Şırnak'ta profesyonel dağcılar riskli blok kayaları temizliyor
Şırnak'ın Uludere ile Beytüşşebap ilçelerini birbirine bağlayan kara yolunda sık sık meydana gelen kaya düşmeleri nedeniyle ciddi risk taşımaktaydı.
Riskli blokların alt kotlardaki yerleşim yerleri, iş yerleri ve yoğun kullanılan kara yolu için büyük bir tehdit oluşturması üzerine Şırnak AFAD teknik personelleri detaylı incelemeler yaparak teknik rapor hazırladı.
Karayolları koordinasyonunda yürütülen çalışmalar kapsamında, Trabzon’dan gelen uluslararası IRATA sertifikasına sahip profesyonel dağcı ekipler sarp yamaçlarda görev aldı. Yamaç temizliği kapsamında, düşmeye meyilli binlerce kilo ağırlığında yüzlerce serbest blok kontrollü bir şekilde temizleniyor.
2026 Yılında Düşen Kaya Bloğu yaklaşık 46 ton ağırlığında olduğu belirtilirken, askıda duran yüzlerce kaya bloğunun temizliği devam ediyor. Başlatılan ıslah çalışmaları, bölge halkı ve sürücüler tarafından takdirle karşılandı.
Yetkililer, çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte yolun hem sürücüler hem de bölge sakinleri için güvenli hale geleceğini belirtti.


Kaynak:İLKHA

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.