Siirt’te köylüler hayvanlarına eritilmiş kar suyu içiriyor

Siirt’te köylüler hayvanlarına eritilmiş kar suyu içiriyor
Siirt’in Pervari ilçesine bağlı Beşan köyünde, su kaynaklarının kuruması ve etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle köylüler zor günler geçiriyor.

Hayvancılıkla geçimini sağlayan köy sakinleri, hayvanlarına su temin edebilmek için eritilmiş kar suyunu kullanmak zorunda kalıyor. Normal şartlarda köye yakın su kaynaklarından taşımalı su ile ihtiyaçlarını karşılayan köylüler, yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle bu kaynaklara ulaşmakta güçlük çekiyor.

Yolların kapanması ve su hatlarının kullanılamaz hale gelmesi üzerine köylüler, kazanlarda kaynattıkları karları eriterek hayvanlarına su içiriyor.

Köyde özellikle büyükbaş ve küçükbaş hayvanların su ihtiyacının karşılanmasında ciddi sıkıntılar yaşandığını belirten vatandaşlar, mevcut durumun hayvancılığı olumsuz etkilediğini dile getirdi.

Köylüler, hayvanların sağlığını korumak ve geçim kaynaklarını sürdürebilmek için yetkililerden destek beklediklerini ifade etti. Beşan köyü sakinleri, su sorununun kalıcı olarak çözülmesi için gerekli altyapı çalışmalarının yapılmasını ve kış şartlarında mağduriyetlerin giderilmesini talep etti.

Siirt’te köylüler hayvanlarına eritilmiş kar suyu içiriyor

Siirt’te köylüler hayvanlarına eritilmiş kar suyu içiriyor

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.