Siirt’te Fahrettin Mergen Hocaefendi anıldı
Siirt’te son yüzyılda yetişen önemli hafız ve kurralardan Fahrettin Mergen Hocaefendi için Şeyhmusa Mezarlığı’nda anma programı düzenlendi. Programa Hocaefendi’nin ailesi, öğrencileri ve sevenleri katıldı.
Anma kapsamında, yetiştirdiği hafızlardan Bedrettin Temiz, Nevzat Erdabakoğlu ve Hüseyin Bulum tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. Programda yapılan dualarla Mergen Hocaefendi rahmetle anıldı.
Doğuştan görme engelli olmasına rağmen küçük yaşta Kur’an-ı Kerim’i ezberleyen Fahrettin Mergen Hocaefendi, hayatını Kur’an eğitimine adadı. Yaklaşık 40 yıl boyunca sürdürdüğü eğitim faaliyetleriyle her yaştan yaklaşık 6 bin kişiye Kur’an öğreten Mergen, yüzlerce hafız yetiştirerek bölgenin dini hayatına önemli katkılar sundu.
1929 yılında doğan ve 1 Nisan 1982’de vefat eden Fahrettin Mergen Hocaefendi, geride bıraktığı ilmi miras ve yetiştirdiği talebelerle anılmaya devam ediyor.


Kaynak:İLKHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.