,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 27 °C

Siirt halkı: Türkiye İsveç büyükelçisini ülkesine yollayan Irak kadar cesur olmalı

Siirt halkı: Türkiye İsveç büyükelçisini ülkesine yollayan Irak kadar cesur olmalı
İsveç'te Kur'an-ı Kerim'e yapılan saygısızlığa sert tepki gösteren Siirt halkı, Türkiye'yi, bu süreçte İsveç'in NATO üyesi olmaması için üzerine düşen görevi yapmaya davet etti.

 

Kur'an-ı Kerim'i yakma ve çirkin saldırıların, alınan resmi izin ve korumayla yapıldığına dikkat çeken Siirtliler, Kur'an-ı Kerim'e yapılan saldırıya tepki göstererek, başta Türkiye olmak üzere bütün İslam ülkelerine, İsveç ile bütün ilişkilerini kesmeye ve İsveç büyükelçisini ülkesine yollayan Irak hükümeti gibi cesur adımlar atma çağrısında bulundu.

İsveç'in kesinlikle NATO'ya alınmaması gerektiğini ifade eden Şükrü Demir, "Irak kadar güçlü olamıyorsa Türkiye'ye yazıklar olsun, Irak sömürge altında olmasına rağmen İsveç'in konsolosluğunu kapatabilip gönderiyorsa Türkiye'nin de bunu yapması gerekiyor." dedi.

"Irak İsveç'in konsolosunu gönderebiliyorsa Türkiye'nin de bunu yapması lazım"

Şükrü Demir

Demir, "Biz Müslümanlar bu kadar zayıf olduktan sonra bırakın kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim-i yakmayı evlerimize dahi girerler. Buna müdahil olmak Müslümanların hakkı ama şuanda başımızda olanların üstüne düşmesi gerek bir vazife olduğunu düşünüyorum. İskandinav ülkelerinde böyle şeylerin yaşanmasının sebeplerinden biri, bizim zayıflığımız. O kadar rızık korkusuna düşmüşüz ki biz Müslümanlar hiçbir şey yapamayız. Rızkımızın peşine o kadar düşmüşüz ki içimize korkaklık sinmiş, Müslümanların uyanıp ayağa kalmaması gerekiyor. Öncelikle kendime söylüyorum." şeklinde konuştu

"İsveç'in kesinlikle NATO'ya alınması engellenmeli"

Remzi Günç

Avrupa ülkelerinin provokatörlük yaptıklarını ifade eden Remzi Günç, "Müslümanlar bu gaflet uykusundan uyanıp İsveç'e karşı mücadele etmeli. Avrupa, yapılanlar karşısında Müslümanların tepki verip vermeyeceğini, ne yapacaklarını sürekli ölçüyor ve maalesef bu noktada Müslümanlar sürekli uyuyor. İslam Birliği teşkilatı da 5 kuruşa yaramıyor, en az 100 ülkeden oluşuyor. İsveç'e karşı öyle bir karar almaları gerekiyor ki bütün dünyaya örnek olmalı, bir daha hiçbir ülke haddi olmayan bir eyleme kalkışmasın. İsveç'in kesinlikle NATO'ya alınması engellenmeli. Türkiye sadece konuşuyor icraat yok." ifadelerini kullandı.

"Her Müslümanın kitabına sahip çıkmalarını istiyorum"

İbrahim Ceylan

İslam ülkelerinin birlik olup bu hadsizliğe karşı dur demeleri gerektiğinin altını çizen İbrahim Ceyhan, "İsveç'te Kur'an yakıldı. Bir Müslüman da İncil ve Tevrat'ı yakmak için izin aldı ama bu kardeşimiz İncil ve Tevrat'ı yakmadı. İslam'ın barış dini olduğunu gösterdi. Müslümanların uyumaması, kendilerine gelmesi, bu tür olaylara karşı gelmesi gerekiyor.  Müslümanım demekle Müslüman olunmayacağını bilmesi, Kur'an-ı kerime sahip çıkması gerekiyor. Ben bunları bir konuşma olsun diye söylemiyorum, her kes Müslümanlığın gereğini yapmasını ve kitabına sahip çıkmalarını istiyorum, Kur'an bir tek benim değil 2 milyar Müslümanındır, herkesin sahip çıkması gerekiyor." dedi.

"İsveç konsolosunu eve yollamak! Irak'a helal olsun takdire şayan bir iş yapmış"

Hamza Saltan

Bir Müslüman olarak İncilin'de Tevrat'ın da yakılmasına karşı olduğunu ifade eden Hamza Saltan, "Ben ilk önce Kur'an yakılmasına izin verenler ve yakınları kınıyorum. Bunun sebebine indiğimizde bu bizim zayıflığımızı gösteriyor. Müslümanlar bir olmadığı için bizleri sindire sindire bu hale getirdiler. Irak hükümetini buradan takdir ediyor ve büyük bir saygıyla karşılıyorum. İman olarak demek bizden kat be kat güçlüler. Bunu yapabilene helal olsun, takdire şayan bir iş yapmış. Cumhurbaşkanımızdan böyle bir tepki bekliyoruz,  hatta daha sertini istiyoruz. Çünkü biz çok güçlü bir ülkeyiz. İsveç'in NATO üyeliği engellenmeli, çünkü bütün inançlara saygısız bir ülke. Suriyeli bir genç geçenlerde bütün dünya ülkelerine ders verdi. İncil'i yakmak için izin istiyor ve sonra da yaptığı açıklamayla insanlığa büyük bir ders veriyor. Hiç bir dini kitabın yakılmasını kabul etmiyoruz. 2 soytarı çıkıp Kutsalımıza saygısızlık yapıyor ama 1,5 milyar Müslüman tepkisiz kalıyor." şeklinde tepkisini dile getirdi.

"Yüz canım olsa hepsini dinim ve Kur'an için veririm aç da kalsam önemli değil"

Ayhan Sabah

Herkesin başkalarının inancına saygı göstermek zorunda olduklarını ifade eden Ayhan Sabah, "Allah'ın kelamı olan Kur'an-ı yakmak insanlığa yakışmayacak bir olay olaydır. Ben yerde bir Tevrat veya İncil görsem ben onları yerden kaldırırım. Bunlar aslında yaptıklarıyla Müslümanlara karşı bir kışkırtama yapmak istiyorlar. Yüz canım olsa hepsi dinim ve Kur'an için aç ta kalsam veririm, ben de çocuklarım bu uğurda gitsek hiç önemli değil." şeklinde tepkisini dile getirdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55