,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 21 °C

"Şifa Hastanesinin altında HAMAS karargâhı var" iddiasına yalanlama

"Şifa Hastanesinin altında HAMAS karargâhı var" iddiasına yalanlama
İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, "Şifa Hastanesinin altında HAMAS karargâhı var" iddiasının doğru olmadığını açıkladı.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"israilin, 'Şifa Hastanesi'nin altında HAMAS karargâhı var' iddiası dünya kamuoyunu manipüle etmeye yönelik propagandadır.

israil, Gazze'de sivil yerleşim yerlerini hedef aldıktan sonra çok zor şartlar altında yaralıları tedavi etmeye çalışan hastaneleri de hedef almaktadır.

israil Başbakanı Binyamin Netanyahu, 27 Ekim'de dijital ortamda hazırlanan bazı animasyon görüntüler paylaşarak, bu görüntülerin Şifa Hastanesi altındaki HAMAS karargâhını gösterdiğini ileri sürmüştür.

israil, Netenyahu'nun iddiasını destekleyecek herhangi bir argüman sunamamıştır.

Ayrıca Şifa Hastanesi'nde 16 yıl çalışan Norveçli Doktor Mads Gilbet, 'Hastane'nin altında karargâh var' iddialarının tamamen asılsız olduğunu açıklamıştır.

israil ordusu da birçok kez bu iddiayı dile getirerek 14 Kasım'da Şifa Hastanesi'ne operasyon düzenlemiştir.

Aradan günler geçmesine rağmen, başta Netanyahu olmak üzere israilin iddia ettiği karargâhla ilgili tek bir delil ortaya konamamıştır.

'Şifa hastanesi arazisinde bulunan tünel' iddiasıyla paylaşılan bazı görüntülerin asansör boşluğu, bazılarının ise foseptik çukuru olduğu belirlenmiştir.

israil ordusu, 'Bodrumda bulunan HAMAS listesi' iddiasıyla bazı görüntüler servis etmiş, görüntülerdeki kâğıdın bir takvim olduğu anlaşılmıştır.

22 Kasım itibarıyla yeni görüntüler paylaşan israil ordusu, sığınağa benzer bir alanda çekim yaparak buranın iddia edilen karargâh olduğunu ileri sürmüştür.

Paylaşılan görüntüler Netanyahu'nun paylaşımındaki 'çok katlı karargâh' görüntüleri ile kesinlikle uyuşmamaktadır.

Görüntülerde haftalardır iddia edildiği gibi bir komuta merkezi, karargâh veya mühimmat deposu olmadığı açıkça görülmektedir.

Yayımlanan yeni görüntülerde konuşan israil ordusu askeri, "Tünelin çıkışı mühürlenmiş. Yaklaşık bir ay önce buraya geleceğimizi biliyorlardı.' ifadelerini kullanmıştır. Ancak, israil birkaç gün öncesine kadar Şifa Hastanesi'nin altında aktif bir karargâh olduğunu ileri sürmekteydi.

israil medyasında geçtiğimiz yıllarda yer alan birçok makalede, Şifa Hastanesi'nin altında bir sığınak olduğu ve bu sığınağın 1983 yılında Gazze İsrailin kontrolündeyken inşa edildiği ifade edilmiştir. israilin 1983'te inşa ettiği sığınağın varlığını, hastaneyi bombalama gerekçesi olarak kullandığı tahmin edilmektedir.

israilin, "Şifa Hastanesi altındaki karargâh" iddialarını kanıtlayamadığı, CNN ve BBC gibi birçok uluslararası medya kuruluşu tarafından kabul edilmiştir." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55