,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 14 °C

Şeyh Raid Salah'tan Ramazan'da Mescid-i Aksa'yı ziyaret ve ibadeti yoğunlaştırma çağrısı

Şeyh Raid Salah'tan Ramazan'da Mescid-i Aksa'yı ziyaret ve ibadeti yoğunlaştırma çağrısı
1948 Filistin İslami Hareketi lideri Şeyh Raid Salah, Ramazan ayında Müslümanları mübarek Mescid-i Aksa'ya ziyaretlerini ve burada ibadetlerini yoğunlaştırmaları çağrısında bulundu.

Şeyh Raid Salah, yaptığı açıklamada, mübarek Mescid-i Aksa'nın Kur'an-ı Kerim'den bir ayet olduğunu vurguladı.

Allah'ın, Kur'an-ı Kerim'i koruma altına aldığı gibi Mescid-i Aksa'nın da korunmasını üstlendiğini ifade eden Şeyh Salah, Mescid-i Aksa'nın da tıpkı Kur'an-ı Kerim gibi tahrifatı kabul etmediğini ve kıyamete kadar kalacağını kaydetti.

Şeyh Salah, Mescid-i Aksa'nın tarihi, mimari ihtişamı, Mescid-i Aksa'daki eserlerin azameti, statüsü ve mübarek Mescid-i Aksa ile sürdürmemiz gereken ilişkinin büyüklüğü üzerinde Müslümanların düşünmesi söyledi.

Şeyh Salah, "Bilindiği gibi, Kur'an'ı her ay bitirmek arzu edilir. Bu nedenle Mescid-i Aksa ile iletişim kurmadan, ona gitmeden, orada namaz kılmadan, gölgelerinde, cennetlerinde ve kubbelerinde yaşamadan bir ay geçirmemiz caiz değildir." dedi.

Filistinlilerin, mübarek Mescid-i Aksa'yla bağlarını yoğunlaştırma çağrıları, özellikle yaklaşan Ramazan ayı ve işgalin beş aydır kuşatma altında olan camiye ek kısıtlamalar getirme tehditleri ışığında önümüzdeki dönemde de devam ediyor.

Kudüs'ten ve işgal altındaki Filistin'in iç kesimlerinden gençler, işgalin kısıtlamalarına rağmen insanları Ramazan ayı boyunca Mescid-i Aksa'ya gitmeye ve orada dua etmeye teşvik etmek için "Mescid-i Aksa'da Dualarım" adı altında bir akım başlattı.

Akım, işgalcilerin, Gazze'deki savaşın başlamasından bu yana sürekli abluka altında olan ve murabıtlara uygulanan kısıtlamalar nedeniyle halkın Ramazan ayında Mescid-i Aksa'ya girmesini engelleme planlarına karşı çıkıyor.

İşgal kuvvetleri, Filistinlilerin mübarek camiyle bağlarına devam etmelerine yönelik çağrılarını, bu günlerde ve Ramazan ayı boyunca ibadet edenlerin Mescid-i Aksa'ya girişlerini engelliyor.

Filistinliler, yaptıkları çağrılarda, Mescid-i Aksa'ya bağlı kalmanın ve onu Yahudileştirme planlarından korumanın öncelikler arasında olması gerektiğini belirtiyor.

Bu arada aktivistler, Gazze Şeridi'nde devam eden soykırım savaşına karşı çıkarak sosyal medyada #Ramadan_Flood etiketiye yazma çağrısını yineledi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55