Serbest bırakılan Filistinli esirler yeniden hedefte

Serbest bırakılan Filistinli esirler yeniden hedefte
İşgal ordusu, Batı Şeria'nın birçok kentinde gece boyunca düzenlediği baskınlarda aralarında daha önce serbest bırakılan esirlerin de bulunduğu en az 30 Filistinliyi alıkoydu.

Siyonist rejim, Filistinlilere yönelik toplu cezalandırma politikasının bir parçası olarak Batı Şeria genelinde alıkoyma saldırılarına devam ediyor.

Ramallah merkezli Esirler ve Eski Esirler Kurumu ile Filistinli Esirler Kulübü’nün ortak açıklamasına göre, işgal ordusu dün gece ve bu sabah erken saatlerde Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerinde gerçekleştirdiği baskınlarda en az 30 Filistinliyi esir aldı.

Esir alınanlar arasında, bu yıl ocak ve şubat aylarında gerçekleştirilen ateşkes anlaşması kapsamında serbest bırakılmış üç eski esir de bulunuyor. Bu kişiler, Samih Şubeki, Said Ziyad ve Sa’id Ziyab olarak açıklandı.

İşgalcilerin serbest bırakılan esirleri yeniden alıkoyması, yalnızca anlaşmaların açık ihlali olarak değerlendirilmekle kalmıyor, aynı zamanda serbest bırakılan tüm esirlere yönelik süregelen bir tehdit mesajı da taşıyor.

Baskınlar sırasında işgal güçleri evleri tahrip ederken, birçok bölgede doğrudan sivillere ateş açıldığı, bazı alıkoymaların da rehin alma ve yerinde sorgulama yöntemiyle yapıldığı bildirildi.

Öte yandan, siyonist rejimin 7 Ekim 2023’te başlattığı saldırıların ardından, Batı Şeria ve Kudüs’te bugüne dek 18 binden fazla Filistinli esir alındı. Bu rakam, esir alındıktan sonra serbest bırakılan kişileri de kapsıyor ve Gazze'deki alıkoymaları içermiyor. Gazze’deki esir sayılarının ise binlerle ifade edildiği belirtiliyor.

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.