,
  • BIST 10101.42
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 30 °C

Senegal Cumhurbaşkanı Sall: Tahıl anlaşmasıyla küresel gıda krizinin önüne geçildi

Senegal Cumhurbaşkanı Sall: Tahıl anlaşmasıyla küresel gıda krizinin önüne geçildi
Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ortak basın toplantısında konuştu. Sall, Karadeniz'deki tahıl anlaşmasının imzalanmasıyla küresel gıda krizinin önüne geçildiğini belirtti.

Sall ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

Erdoğan'ın şubat ayında Senegal'e gerçekleştirdiği ziyaret ile kendisinin Ankara ziyaretine değinen Sall, iki ziyaretin Senegal ve Türkiye arasındaki dostane, güçlü ve karşılıklı güvene dayanan ilişkilerin göstergesi olduğunu ifade etti.

Türkiye-Senegal ilişkilerini güçlendirmeye devam ettiklerini vurgulayan Sall, "İkili ilişkilerimizin hukuki altyapısı son derece çeşitli. Siyasi istişarelerden altyapı konularına, enerji konusuna, tarım ve eğitim alanına kadar çeşitli imkanlarımız var. Bizim öğrencilerimize tahsis etmiş olduğunuz burslar için de son derece müteşekkiriz" açıklamasını yaptı.

Sall, su, askerlerin eğitimi, sanayi, savunma sanayisi ve kültür gibi birçok alanda işbirliğinin devam ettiğini anlatarak bu ilişkilerin beraberinde ticaret ve yatırım getirdiğini bildirdi.

"Türkiye şirketlerinin Senegal'deki başarılarını takdir ettiğimizi ifade etmem gerekir" diyen Sall, ülkesindeki uluslararası havalimanı, kongre merkezi, olimpik stadyum ve tır hali gibi Türk yatırımlarından söz ederek ülkede bir de Türk şirketi tarafından inşa edilmiş raylı sistem hattı bulunduğunu kaydetti.

Bu hattın ilk aşamasının geçen aralıkta açıldığını kaydeden Sall, özellikle eczacılık alanında yatırımlar yapan Türkiye şirketlerini desteklediklerini belirtti.

Senegal'de Afrika'daki ticareti kolaylaştıracak bir kıtasal serbest ticaret bölgesi bulunduğunu söyleyen Sall, iki ülkenin uluslararası alandaki işbirliklerine de değinerek "Uluslararası arenada da İslam İşbirliği Teşkilatının (İİT) ve Birleşmiş Milletlerin birer üyesi olarak ülkelerimizin ortak değerleri mevcut. Sizin de İİT'deki görevinizi takdir ediyoruz" dedi. 

İki ülkenin de kapsayıcı bir küresel yönetişim sistemini desteklediğinin altını çizen Sall, "Bu yaklaşımla da ben sizlerin desteğini istedim. Afrika Birliğinin G20'ye üyeliği konusunda sizin desteğinizi istedim. Tam üye olarak G20'nin bir parçası olabilmemiz için ve desteğiniz için de size teşekkür etmek isterim. Daha kapsayıcı adil bir çoğulculuğun sağlanmasına önem verdiğinizi biliyoruz" diye kaydetti.  (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55