,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 19 °C

Selçuk Üniversitesi öğrenci toplulukları Kudüs için yürüdü

Selçuk Üniversitesi öğrenci toplulukları Kudüs için yürüdü
Konya Selçuk Üniversitesi'nde okuyan öğrenci toplulukları, işgalci siyonist rejimin Filistin'e yaşattığı soykırım ve vahşeti tel'in etmek için bir araya gelerek düzenlediği basın açıklamasının ardından yürüyüş gerçekleştirdi.

 

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi önünde toplanan öğrenciler, burada Filistin lehine, işgalci siyonistlerin ise aleyhine sloganlar attı.

Tıp Fakültesi öğrencisi Ramazan Engin'in selamlama konuşmasının ardından öğrenciler, Keykubad Köşkü'ne doğru yürüyüşe geçti.

Keykubad Köşkü'nün önünde bir araya gelen öğrenciler, Türkçe, Kürtçe ve Arapça olarak 3 farklı dilde basın açıklamasını okudu.

"Müslüman ülkelerin yöneticileri ne yazık ki kınamaktan öte, bir adım öne geçebilmiş değiller"

İşgal çetesinin vahşetine ses çıkarmayan BM, NATO, ABD ve AB'nin suç ortaklığı yaptığı vurgulanan açıklamada, "Terör örgütü siyonist israil, büyük şeytan ABD'nin de desteğiyle Filistin'de hastane, okul, mescit, kilise ayırt etmeksizin kadınları ve çocukları ağır silahlarla vahşi ve barbarca katletmektedir. Lafa gelince demokrasi, insan hakları, kadın hakları, hayvan hakları diye haykıran Bir-Leş-miş Milletler, NATO, ABD ve Avrupa Birliği bu soykırıma ses çıkarmayarak ve siyonist rejimi destekleyerek bu suça aleni olarak ortak olmaktadırlar. Müslüman ülkelerin zillet içerisindeki yöneticileri ise ne yazık ki kınamaktan öte bir adım öne geçebilmiş değillerdir." ifadelerine yer verildi.

"Bu zulmü en şiddetli şekilde kınıyoruz"

Filistin halkının haklı direnişini desteklediklerini belirten öğrenciler, "Bizler üniversite öğrencileri ve toplumun her meslek grubundan bireyler olarak daha doğmamış bebeklerin bile duyduğu bu zulmü en şiddetli şekilde kınıyoruz. Filistin halkının haklı direnişini destekliyoruz ve bir kez daha diyoruz ki; malımızla, canımızla, kanımızla ve gençliğimizle ilk kıblemiz olan Mescid-i Aksa'yı müdafaa eden İslâm mücahitlerinin ve Filistin'de soykırıma uğrayan Müslüman kardeşlerimizin yanındayız." ifadelerini kullandı.

"Müslümanlara yol açın, engel olmayın"

İslam ülkelerinin yöneticilerine çağrıda bulunulan açıklamada, "Buradan Müslüman ülkelerin yöneticilerine de sesleniyoruz! Bu hastane katliamlarından, okul katliamlarından, mescit katliamlarından hiç olmazsa yere düşen, paramparça olmuş çocuk cesetlerinden utanıp harekete geçin! Ya izzeti kuşanıp gereğini yapın ya da Müslümanlara yol açın, engel olmayın!" denildi.

"Asla Filistin'imizden vazgeçmeyeceğiz!"

Siyonizme direkt veya dolaylı olarak destek verenlere seslenen gençler, "Dünya bir avuç gencin ağzından duysun bunları! Siyonizm'in ve emperyalizmin kölesi olanlar duysun! Kavmiyetçiler ve kafatasçıları duysun! Kasalarını bebek kanıyla dolduranlar duysun! Zillete mahkûm olmuş yetki sahipleri duysun: Alemlerin Rabbi olan Allah'a ant olsun ki, asla siyonizme diz çökmeyeceğiz! Emperyalizme diz çökmeyeceğiz! Faşist, kafatasçıların söylemlerine kanmayacağız. Kan emicilerin markalarına tevessül etmeyeceğiz! Asla Filistin'imizden vazgeçmeyeceğiz! Asla Kudüs'ümüzden vazgeçmeyeceğiz! Asla Mescid-i Aksa'mızdan vazgeçmeyeceğiz!" dedi.

"israili her açıdan boykot edeceğimize söz vermeliyiz"

Bütün Müslümanlara sorumlu davranmaları gerektiği konusunda hatırlatmalarda bulunan üniversiteli gençler, "Bu saatten sonra Kudüs meselesinde daha şuurlu olacağımıza ve bilinçli bir Kudüs nesli yetiştireceğimize söz vermeliyiz. israili her açıdan boykot edeceğimize söz vermeliyiz. Onlar zulmetse de biz asla zulmetmeyeceğiz, adaletle hükmedeceğiz. Filistin'e Selâm olsun, Gazze'ye selâm olsun ve Kudüs'e selam olsun." ifadelerine yer verdi.

Okunan basın açıklamasının ardından Filistin'deki Müslümanlar için dualar edildi. Dua sonrası program sona erdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55