,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 20 °C

Sektör temsilcileri 'araç takip cihazı uygulaması'nı değerlendirdi

Sektör temsilcileri 'araç takip cihazı uygulaması'nı değerlendirdi
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca uygulamaya alınan şehirler arası otobüslerde araç takip cihazının kullanımına başlandı.

Bakanlığın 'Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistemi'ne (U-ETDS) bildirilecek Araç Takip Bilgileri, korsan ve usulsüz taşımacılığın engellenmesi, taşımacı firmaların rekabetçi, sürdürülebilir ve adil bir yapıda faaliyetlerine devam etmelerinin sağlanması, vatandaşların herhangi bir mağduriyet yaşamadan güvenli ve huzurlu bir şekilde seyahat etmelerinin sağlanması, yolcuların uygun olmayan yerlerde araçlara bindirilmesi veya araçlardan indirilmesinin engellenmesi, izin verilen güzergah dışına çıkan araçların tespiti ve taşıma verimliliğinin sağlanması amacıyla kullanılması hedefleniyor.

Konuyla ilgili İLKHA muhabirine konuşan Batman'da faaliyet gösteren otobüs firması yetkilileri, araç takip cihazı uygulamasını yerinde bulduklarını, olumlu karşıladıklarını söyledi.

Otobüs firması yetkililerden Mehmet Selim Karataş, otobüslerde araç takip sisteminin bugün itibariyle zorunlu hale geldiğini belirtti.

"Şoförlerimiz daha duyarlı olacak"

Kendilerinin de yıllardır araçlarını takip ettiklerini ifade eden Karataş, "Ama sadece verilerimiz Ulaştırma Bakanlığına gitmiyordu. Otobüslerimiz otogardan çıktığı ilk andan sonra hangi yöne doğru giderse bütün yönleriyle gözükecek. Otobüslerin güzergâhında mı yoksa dışında mı gidiyor, bir de yolcu otogardı mı indirildi yoksa dışında mı indirildiğini göreceğiz. Araç takip sistemi iyi bir şey olarak görüyoruz. Şoför ve kaptanlarımız bu konuda daha duyarlı olacak ve yolculara güven verecektir." dedi.

"Sistem hem bizim hem de yolcular için iyidir"

Şehirler arası otobüs şoförü Kenan Tağu ise Bakanlığın bu uygulamasının önemli olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Yeni yıla girdiğimiz dönemde araçlarımıza takip sistemi taktık. Takılmayan araçlarımıza da sipariş verdik. Bu uygulama hem araçlar hem trafik hem de yolcularımız için daha iyi bir hizmet olacaktır. Yeni sistemle aracın nerede olduğu, nerede durduğu hem bizim hem de yolcular açısından iyi oldu. Daha iyi bir hizmet açısından çok güzel bir uygulamadır." (İLKHA)







  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55