,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 20 °C

Şehit Salih El Aruri kimdir?

Şehit Salih El Aruri kimdir?
Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta işgal rejimi tarafından düzenlenen suikast sonucu şehit edilen HAMAS Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih El Aruri, işgal rejimi tarafından "Aksa Tufanı" harekatının mimarı olarak görülüyordu.

 

İşgalci siyonist rejime ait bir İHA, başkent Beyrut'a bağlı Dahiye'de Maşrafiye bölgesinde HAMAS ofisini bombaladı.

Saldırıda HAMAS Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih El Aruri ile 5 kişi daha şehit oldu, 11 kişi yaralandı.

Salih El Aruri kimdir?

Salih Muhammed Süleyman El-Aruri, "Ebu Muhammed" künyesiyle tanınan önde gelen bir Filistinli siyasi ve askeri liderdir.

Ramallah yakınlarındaki Arura köyünden 1966 yılında doğan Aruri, İslam hukuku eğitimi almış ve El Halil Üniversitesi'nden lisans diplomasını almıştır. Aruri, 1987'de HAMAS'a katıldı ve 2010'dan bu yana hareketin siyasi bürosunun üyesiydi.

HAMAS hareketinin Batı Şeria'daki askeri kanadı olan Kassam Tugayları'nın kurulmasına öncülük eden Aruri, işgal rejimi tarafından esir alındı ve yaklaşık 15 yıl işgal zindanlarında esaret altında kaldı.

Bir müddet Türkiye'de kaldı

Ardından Filistin topraklarından sınır dışı edildi ve ilk önce Suriye'ye gitti. 3 yıl orada kaldıktan sonra 2012 yılında Suriye krizinin başlamasıyla birlikte Türkiye'ye giderek oraya yerleşti. Yıllar sonra Türkiye'den ayrılarak aralarında Katar ve Malezya'nın da bulunduğu birçok ülke arasında gidip geldi ve sonunda Lübnan'a yerleşti.

El-Aruri, HAMAS'ın işgal rejimi ile 11 Ekim 2011'de yaptığı, bir siyonist askeri karşılığında 1027 Filistinli esirin serbest bırakılması anlaşmasının müzakerecileri arasında yer alıyordu.

Aruri, erken yaşta okul ve cami faaliyetlerinde İslami çalışmalara katıldı, ardından 1985'ten 1992'de tutuklanana kadar üniversitede İslami öğrenci çalışmalarına (İslami Blok) liderlik etti.

Evli ve iki kız çocuğu babasıdır.

İşgalci siyonist rejimin en çok aranan listesinde bulunan Aruri için siyonist Netenyahu, ona daha önce suikast düzenlemekle tehdit etmişti.

İşgal rejimi onu, "Aksa Tufanı" harekatının mimarlarından biri olarak görüyordu ve suikast için sürekli hedef kolluyordu.

Buna karşılık Washington 2008'de kendisi hakkında bilgi veren herkese 5 milyon dolar ödül vereceğini duyurmuş ve ABD Hazine Bakanlığı onu 2015'te "terör listelerine" dahil etmişti.

Şehit Aruri, Aksa Tufanı sonrası yaptığı açıklamalarda, sürekli olarak Gazze'ye yönelik acımasız siyonist saldırı tamamen durmadıkça düşman mahkumlarla ilgili herhangi bir müzakere yapmayacaklarını vurguluyordu.

Aruri, Netanyahu ve çetesinin suikast tehditlerine karşı dimdik durmuş ve askeri üniforma ve önünde tüfeğinin olduğu bir fotoğrafla işgale yanıt vermişti. 

İşgal medyasına bu fotoğraf üzerine, "Salih El Aruri'nin askeri üniforma giymiş hali, savaşı kendisinin yürüttüğünü, direniş savaşçılarından biri olduğunu ve şehit olarak ölmeye hazır olduğunu söylemek istiyor." yorumunda bulunmuştu.

Şehit Aruri, yakın zamanda yaptığı açıklamada, "Kanımız ve canımız hiçbir şehitten ne daha kıymetli ne de daha sevgilidir." diyerek amaçlarını direniş ve şehadet olduğunu vurgulamıştı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55