,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 26 °C

Şehit Salih Aruri için İstanbul'da gıyabi cenaze namazı kılındı

Şehit Salih Aruri için İstanbul'da gıyabi cenaze namazı kılındı
​​​​​​​Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta işgal rejiminin hava saldırısında şehit olan Salih El-Aruri ve Aksa Tufanı başladığından bu yana şehit olan Kassam mücahitleri için gıyabi cenaze namazı kılındı.

 

Gazze Dayanışma Platformu tarafından Fatih Camii'nde ikindi namazına müteakiben kılınan cenaze namazına, İTTİHADUL ULEMA Genel Başkan Yardımcısı Suat Yaşasın, Filistin Alimler Birliği Başkanı Dr. Nevvaf Tekruri, şehit Salih Aruri’nin cezaevi arkadaşı Macit Ebu'l Hasan, Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar, Peygamber Sevdalıları yetkililerinden Ercan Vergili ile yurt içi ve yurt dışından çok sayıda kişi katıldı.

Kıldırdığı gıyabi cenaze namazının ardından bir konuşma yapan Filistin Alimler Birliği Başkanı Dr. Nevvaf Tekruri, merhum Salih Aruri'nin şehadeti çok arzuladığını ve arzuladığına kavuştuğunu söyledi.

Tekruri, "Şehit Salih Aruri ve arkadaşlarının yolu şehadet yoludur. Onarın temiz kanları yolumuzu aydınlatacak, zalimlerin, katillerin, Amerika'nın ise laneti olacaktır. Çünkü siyonist katillere silah gönderen odur. Onlar bu katliam ile gayretini yok etmeye çalıştılar ama bu davayı bitiremeyecekler. Şehit Salih Aruri'den sonra gelenler yolunu sürdürecekler. Düşmanın bu alçakça suikastının tek anlamı sahada gösteremediği etkiyi çocuklar ve kadınlar üzerinden, alçakça saldırılarla acısını çıkarmak istiyorlar." dedi.

Şehit Salih Aruri ile yıllarca cezaevinde kalan Macit Ebu'l Hasan ise Allah'u Teâlâ'nın imanın ve mücadelenin zirvesini kendileri için cihat olarak belirlediğini, Salih Aruri de aralarından şehit olarak seçtiğini, en büyük arzularının şehadet olduğunu dile getirdi.

Hasan, "Selam sana ey Allah'ın resulü! İşte senin direnişçi ümmetinin önde gelen mücahitleri. Bugün ümmetinin yiğitleri, askerlerinden önce liderlerini şehit olarak takdim ediyor. Elhamdülillah sahada direniş gösteren halkın öncü kadroları bu uğurda en değerlilerini feda ediyorlar. Mücahitlerimiz her tetiği çekerken Allah'ın izniyle İslam'ın izzeti daha fazla dünyada yayılıyor, düşmanın kalbine korku salınıyor." diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55