,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 26 °C

Şehid Yasin Börü ve arkadaşları İstanbul'un birçok ilçesinde anılacak

Şehid Yasin Börü ve arkadaşları İstanbul'un birçok ilçesinde anılacak
HÜDA PAR İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanlığı, 9 yıl önce Kurban Bayramı'nda muhtaç ailelere kurban eti dağıtırken PKK/HDP'liler tarafından vahşice katledilen Şehid Yasin Börü ve arkadaşları için kentin birçok ilçesinde çeşitli programlar düzenleyecek.

PKK/HDP'lilerin 6-8 Ekim 2014'teki saldırılarında başta Diyarbakır'da Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Hasan Gökgöz, Riyad Güneş, Turan Yavaş ve Cumali Güneş olmak üzere bölgede birçok dindar insanın katledilmesinin üzerinden 9 yıl geçti.

HÜDA PAR İstanbul Gençlik Kolları; yarın akşam Sancaktepe'de bulunan Mustafa Öncel Kültür Merkezi'nde, Mehmet Göktaş Hoca'nın katılımı ile anma programı düzenleyecek. Program öncesinde tüm ilçelerde tanıtım brandaları asıldı.

HÜDA PAR İstanbul Gençlik Kolları Başkanlığı ayrıca mega kentin birçok ilçesinde Yasin Börü ve arkadaşlarının vahşice katledilişini belgeleyen resim sergileri açacak.

HÜDA PAR İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Hayrullah Değer, yapacakları çalışmalarla ilgili İLKHA muhabirine açıklamada bulunarak, tüm İstanbulluları yapacakları etkinliklere davet etti.

Şehid Yasin Börü ve arkadaşlarının 6-8 Ekim 2014’te yardıma muhtaç ailelere kurban eti dağıtırken tarihte eşine az rastlanılan bir katliamla şehit edildiğini hatırlatan Seçen, "Onların bir davası vardı iyilik ve adalet davasıydı. Davalarına olan bağlılıklarını kanları ile ispat ederek bizlerin de omuzlarına ağır bir sorumluluk yüklediler. Şehitlerimize ve miras bıraktıkları davalarına olan sorumluluğumuzun bilinci ile hareket ederek İstanbul’un 12 İlçesinde fotoğraf sergisi düzenleyeceğiz. Açacağımız sergiler ile şehitlerin uğradıkları zulmü ve azmettiricilerin kimler olduğunu bir kez daha ifşa edeceğiz. İstanbul'un her bir ilçesine şehit Yasin Börü ve Arkadaşlarının davasını götürerek şehitlerin yoluna olan bağlılığımızı ve onların davasına olan ahdimizi bir kez daha yenilemiş olacağız. Hür Gençlik olarak her şart ve zeminde Şehit Yasin Börü ve Arkadaşlarının uğradığı zulmü anlatacak, davalarını yaşayacak ve yaşattıracaktır." dedi.

Seçen, 7 Ekim Cumartesi (Yarın), saat: 20:30'da da Sancaktepe Mustafa Öncel Kültür Merkezi'nde düzenlenecek "Şehit Yasin Börü ve Arkadaşlarını Anma" programına ve açılacak resim sergilerine duyarlı tüm vatandaşları davet etti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55