,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 14 °C

Şehid Yasin Börü ve arkadaşları Diyarbakır'da anılacak

Şehid Yasin Börü ve arkadaşları Diyarbakır'da anılacak
Şehitler Kervanı Platformu ve Mustazaflar Cemiyeti, 9 yıl önce Kurban Bayramı'nda muhtaç ailelere kurban eti dağıtırken PKK/HDP'liler tarafından vahşice katledilen Şehid Yasin Börü ve arkadaşları için anma programı düzenleyecek.

PKK/HDP'lilerin 6-8 Ekim 2014'teki saldırılarında başta Diyarbakır'da Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Hasan Gökgöz, Riyad Güneş, Turan Yavaş ve Cumali Güneş olmak üzere bölgede birçok dindar insanın katledilmesinin üzerinden 9 yıl geçti.

Şehitler Kervanı Platformu Başkanı Ömer Çelik, Şehid Yasin Börü ve arkadaşlarını yâd etmek, davalarını unutturmamak adına düzenlenecek programa tüm Diyarbakır halkını davet etti.

Çelik, 8 Ekim Pazar günü Selahaddin Eyyubi Camisi yerleşkesi konferans salonunda saat 20.00'da başlayacak olan anma programında Şehid Yasin Börü ve arkadaşlarını yâd edeceklerini söyledi.

Çelik, "2014 yılı 6-8 Ekim olayları, ülkemiz ve bölgemiz açısından, açtığı yaralar unutulmayacak büyüklüktedir. Ülkemiz böyle bir vahşet, böyle alçakça bir saldırıya daha şahitlik yapmamıştır. Çünkü hem kendilerine, yani bu halkımıza, fakir insanlara et dağıtmak için evlerinden çıkan, et dağıtmak için gençliklerini feda eden o insanlar vahşi bir şekilde katledildi, bıçaklarla doğrandı, sonra apartmanlardan atıldı, benzinler dökülerek yakıldı ve üzerinden arabalarla geçildi. Bu da yetmez gibi o cesetlerin üzerinde zılgıtlar çekildi. Böyle bir vahşeti bu bölge kesinlikle görmemiştir. Ancak insanlıktan nasibini almayan, karakterden nasibi olmayan vahşi bir örgüt, vahşi bir ideoloji ancak bunu gerçekleştirebilir." şeklinde konuştu.

"Şehid Yasin Börü ve arkadaşları 8 Ekim Pazar günü Selahaddin Eyyubi Camisi yerleşkesi konferans salonunda saat 20.00'da anılacak"

Bu mücadelenin, hak ile batıl mücadelesi olduğunu söyleyen Çelik, "Şehid Yasin ve yapılan bu vahşet ilk değil son da olmayacak. Ashab-ı Uhdud'dan tutun ta günümüze kadar belki yüzlerce, binlerce böyle vahşi olaylar gerçekleşmiştir. Fakat onların yaptığı her bu vahşet sonrası Allah'a hamd olsun Cenab-ı Allah Müslümanlara zafer, basiret, feraset ve ferec vermiştir. Onlar ise yaptıkları bu vahşette boğulmuşlardır ve boğulmaya da mahkûm olacaktır. Çünkü batıl denizin, suyun üzerindeki köpük gibidir, batıl yok olmaya mahkumdur. Hak ortaya çıktığında, hakikat ortaya çıktığında batıl yok olmaya mahkumdur. Çünkü Rabbimiz: 'şüphesiz bâtıl, yok olmaya mahkûmdur.' buyurmaktadır." ifadelerini kullandı.  

8 Ekim Pazar günü bir anma programı yapacaklarını duyuran Çelik, "Dolayısıyla biz Şehitler Kervanı Platformu ve Mustazaflar Cemiyeti olarak her yıl şehitlerimizi anma etkinliği yapıyoruz ki bu olay unutulmasın, halkımız bu olayı unutmasın. Bu yıl da yine Mustazaflar Cemiyeti ve Şehitler Kervanı ile birlikte Selahaddin Eyyubi Camii yerleşkesinde, konferans salonunda 8 Ekim Pazar günü akşam 20.00'da bir anma programımız, konferansımız olacak. Tüm halkımızı bu konferansa şimdiden davet ediyoruz." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55