,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 26 °C

Şehid Halil Katıtaş vefatının 31'nci yılında yâd edildi

Şehid Halil Katıtaş vefatının 31'nci yılında yâd edildi
PKK'lilerce 31 yıl önce katledilen Halil Katıtaş, sevenleri ve dava arkadaşları tarafından kabri başında anıldı.

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde ikamet eden Halil Katıtaş, 24 Eylül 1992 yılında PKK'lilerin hain saldırısına uğrayarak ruhunu Rahman'a teslim etmişti.

Şehadetinin 29'uncu yılında unutulmayan Katıtaş, ailesi, sevenleri ve dava arkadaşları tarafından kabri başında yâd edildi.

Anma programında Yasin-i Şerif ve dualar edildi. 

Şehid Halil Katıtaş kimdir?

Aslen Suruç'a bağlı Aligör beldesinden olan Şehid Halil Katıtaş, 1968 tarihinde pamuk ekmek için gittikleri Mardin civarındaki bir köyde dünyaya gelir. Aile çok fakir olduğu için Şehit Halil zorluklar içerisinde büyür. Şehit Halil, 10 yaşlarında iken Yeşil Kubbe Camii içinde bulunan medresede Şeyh Seyda Mehmet Ali’nin yanında Kur’an okumaya başlar. Orada öğrencilere ders veren Molla Kasım, Şehit Halil’e Hanifi ismini takar. Böylece Şehit Halil, Hanifi adıyla Kur’an eğitimini burada tamamlar.

Ceylanpınar’da büyüyen şehidin yaptığı tek iş pamuk yetiştirmekti. Ektiği pamuk tarlasında ailece çalışır, geçimini sağlardı. Şehit Halil hiç okula gitmemişti. Ancak okuma yazma öğrenmek için çaba sarf ederek gece okuluna gitmeye başladı. Her gece bir saat okuma yazma öğrenmeye çalışan Şehit Halil sonunda okur-yazar belgesi aldı.

Şehit Halil evdeki erkek kardeşlerinin en büyüğü olmasından dolayı askere gitmeden önce evlendirilmişti. Askerliğini bitirdikten sonra Ceylanpınar’a dönen Şehit Halil bir ara bir eczanede çalışmak için İstanbul’a gitmeye karar verdi. İstanbul’a gitmeye karar veren Şehit Halil, İstanbul’da işleri yolunda gitmeyince 10 gün sonra Ceylanpınar’a geri döndü.

Tarih 9 Eylül 1992 Perşembe gününü gösteriyordu. Bitişik tarlada pamuk eken Hacı Ali Çiçek’in yanına giden Şehid Halil kendisine ikram edilen çorbayı içmeden oradan ayrılır. Hacı Ali Çiçek’in yanından ayrılan Şehid Halil bakkala gider. İşte o sırada Şehid Halil, orada bulunan iki şahıs tarafından silahlı saldırıya uğrar. Vücuduna iki kurşun isabet eden Şehit Halil, 24 yaşında düştüğü yerde şehadet şerbetini içerek Rabbine kavuşur. (İLKHA)



  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55