,
  • BIST 9981.34
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 27 °C

Şehadet yıldönümünde Şehid Fethi Şikaki

Şehadet yıldönümünde Şehid Fethi Şikaki
Bugün mücahit, âlim ve Filistin İslami Cihad Hareketi'nin kurucusu ve ilk genel sekreteri Dr. Fethi Şikaki'nin suikast sonucu şehit edilişinin yıldönümü.

Filistin İslami Cihad Hareketi'nin kurucusu ve ilk genel sekreteri Dr. Şehit Fathi Şikaki, 26 Ekim 1995 yılında, Malta adasında siyonist terör örgütü Mossad tarafından gerçekleştirilen suikast ile şehid edildi.

Şehid Şikaki, İslami Cihad Hareketi'ni oluşturmakla, son 40 yılda Filistinli Müslümanların başarılarında önemli bir rol oynamıştır.

Şehit Şikaki, İslam kültüründe cihad konusunun Filistin toplumundaki direnişi güçlendirmek ve toplumun çoğunluğunu sahaya getirmek için bir araç olabileceğine inanıyordu. Bu mesele ilk intifadanın başlamasıyla gerçekleşti. Filistin toplumunun çoğunluğu bu intifadaya katıldı. Aslında Şehit Fethi Şikaki, siyonist işgal rejimine ve emperyalizme karşı savaşan bir ulusun örneğiydi.

1986'da İslami Cihad Hareketi'nin temelini oluşturan Filistin'in kurtuluşu için İslami Cephe'yi kurdu.

Doğup büyüdüğü topraklar olan Filistin'de hayatını şehadetle neticelendiren Şikaki, 1951'de Gazze'nin Rafah Mülteci Kampı'nda, Remle'den buraya iltica etmiş olan Filistinli bir ailede dünyaya geldi.

Terör çetesinin işgali altında olan Kudüs'te, dört yıl öğretmen olarak çalıştıktan sonra Mısır'ın Zekazik Üniversitesinde tıp öğrenimi gördü. 1980'de buradan mezun olarak Kudüs'e döndü ve doktor olarak çalışmaya başladı. 1983'te siyonist işgal rejimi tarafından esir alındı ve bir yıl alıkonuldu. 1986'da bazı arkadaşlarıyla birlikte İslami Cihad Hareketi'nin temelini oluşturan Filistin'in Kurtuluşu İçin İslami Cephe'yi kurdu.

Şikaki, İslami Cihad Hareketi'ni kurduktan sonra Gazze'ye yerleşti ve orada kurduğu bu hareketin yönetici kadrosunu sağlam, güvenilir ve bedel ödemiş Müslümanlardan seçti.

İslami Cihad Hareketi, gösterdiği samimiyet, azim, kararlılık ve etkinliğiyle fazla geçmeden siyonist işgal rejiminin dikkatini çekti. Siyonist işgal rejimi tarafından iki defa esir alınan Şikaki, sonrasında sürgün edildi.

Şikaki, siyonist çete tarafından 1986'da yeniden esir alındı ve 4 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 1988'de Lübnan'a sürgün edildi. Orada bir yıl kaldıktan sonra Suriye'nin başkenti Şam'a yerleşti. Burada kaldığı yerden, hareketin liderliğini sürdürdü.

Malta Adası'nda siyonist terör şebekesi MOSSAD tarafından şehit edildi

Bu arada Aralık 1987'de Birinci İntifada başlamıştı. İslami Cihad Hareketi'nin intifada öncesi ve sonrası eylemleri, Birinci İntifada'nın genişlemesinde önemli bir rol oynuyordu. Zaten başarılı birtakım eylemleriyle halk nezdinde, özellikle Gazze'de kabul görmüş ve takdir kazanmıştı. Dolayısıyla halk ile İslami Cihad arasında bir sevgi, bir yakınlık bağı oluşmuştu.

İslami Cihad Hareketi, tüm hızıyla faaliyetlerini sürdürürken, Şikaki, siyonist işgal rejimi sorununun uluslararası boyutu üzerinde de duruyor, kafa yoruyordu. Bu amaçla Libya'daki Filistinli işçilerin sınır dışı edilmesi işleminin durdurulması için Kaddafi'yle görüşmede bulunmak üzere Libya'ya gitti. Dönüşte uğradığı Malta adasında, 26 Ekim 1995'te, siyonist terör çetesi MOSSAD'a bağlı iki silahlı teröristin suikastıyla şehitler kervanına katıldı.

Mukaddes İslami direnişin zaferi için direnen öncü şehitler kervanının ölümsüz önderlerinden, yiğit Kudüs savaşçısı Şikaki, evli olup dört çocuk babasıydı.

"Lideri şehit olmuş bir hareket kesinlikle yenilmez." diyen Şikaki, "Cihat altındaki meşakkat, düşmanın zilleti altındaki rahattan daha değerlidir." diyerek cihada vurguda bulunmuştur. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55