,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 21 °C

Savunma Sanayi Başkanı Demir: F-35, F-16 olmadı daha iyisini yaparız

Savunma Sanayi Başkanı Demir: F-35, F-16 olmadı daha iyisini yaparız
​Savunma Sanayi Başkanı Demir, "F-35 olmazsa milli muharip uçak yaparız. F-16 talebi oldu, olmadı umurumda değil, daha iyisini yaparız." dedi.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, İstanbul Aydın Üniversitesinin 2022-2023 yılı Akademik Açılış Törenine katılarak bir konuşma yaptı.

Türkiye'nin ürettiği İHA ve SİHA’ların dünya markası haline geldiğini belirten Demir, "SİHA’larımız oyun değiştirici olarak görülüyor. Bir yabancı ile yapacak olduğumuz işlerde inisiyatifi onlara bırakamayız. İşbirliği noktasında denklemi biz kurarız." dedi.

F-35 meselesine değinen Demir, "O projeden Türkiye’nin çıkarılması kendi deyimleriyle 500-600 milyon dolar daha fazla projeye ek yük getirdi. Ona rağmen Türkiye’yi projeden çıkardılar. Tamamen saçma bir argüman ortaya atarak yaptılar bunu. Biz bunun hukuksuz ve temelsiz olduğunu söyledik. Bize hiçbir açıklama da yapamadılar. Evet, F-35 olmaz, milli muharip uçak yaparız. F-16 talebi oldu, olmadı umurumda değil. Biz F-16 modeli üstü yaparız. Daha iyisini de yaparız. Bu anlayışla ve özgüvenle olmak Türkiye’yi bir yere getirdiği gibi karşıda da güçlü kılıyor. Diploması masasında gücün gölgesi masada yok ise masada değilsiniz demektir. Haklı olmak önemli değil ama gücü masaya koymak gerekiyor." diye konuştu.

"Nice uçaklarımız, füzelerimiz olacak"

Savunma sanayine hızla eleman istihdamı yaptıklarını vurgulayan Demir, "Tecrübe eksikliğimiz var, kalkmış en iddialı 5. nesil uçak yapmaya soyunduk. Uzaya gitmekten bahsediyoruz. Ama bir ülkenin en önemli varlığı kaynağı insan kaynağıdır. İnsan kaynağını korumak lazım. Bugün ambargoya maruz kaldığımız, her ürünle ilgili mutlaka bir projemiz başlıyor ve çok memnuniyetle görüyoruz ki, bize şu anda verilmeyen ve önümüzün kesildiği söylenen, bir ürünün hiçbir şekilde önünün kapalı olmadığını biraz uğraşmakla onun tekrar yerli yapılabildiğini görüyoruz. Gelecekte göreceksiniz daha nice uçaklarımız, füzelerimiz olacak ve daha da önemlisi sizlerden beklentimiz yeni yeni buluşlara yeni ufuklara doğru götürmeniz. Türkiye’de olup bitenin sadece Türkiye’ye ilgilendirmediğini bilelim. Biz gönül ve mazlum coğrafyasındaki insanların da umuduyuz. Bu yüzden çok çalışmak zorundayız." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55