,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 28 °C

“Savunma alanında güçlü ve bağımsız olamayan milletlerin, istikballerine güvenle bakabilmeleri mümkün değildir”

“Savunma alanında güçlü ve bağımsız olamayan milletlerin, istikballerine güvenle bakabilmeleri mümkün değildir”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tuzla Desan Tersanesi’nde düzenlenen yeni deniz sistemlerinin teslim töreninde, "Savunma alanında güçlü ve bağımsız olamayan milletlerin, istikballerine güvenle bakabilmeleri mümkün değildir” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni deniz sistemlerinin teslim töreninde yaptığı konuşmada, “Türkiye, savunma sanayiinde kararlı bir şekilde yoluna devam ediyor. Son dönemde sınırlarımız içinde ve dışında elde ettiğimiz pek çok stratejik başarıda, savunma sanayinde kat ettiğimiz mesafenin katkısı bulunuyor. Savunma alanında güçlü ve bağımsız olamayan milletlerin, istikballerine güvenle bakabilmeleri mümkün değildir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tuzla Desan Tersanesi’nde düzenlenen yeni deniz sistemlerinin teslim törenine katıldı.

cumhurbaskani-erdogan-241.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan törende yaptığı konuşmada, teslim edilecek Acil Müdahale ve Dalış Eğitim Botu, Yeni SAT Botu ile Süratli Devriye Botlarının Türkiye’ye ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ne hayırlı olmasını dileyerek, bu sistemlerin kazandırılmasında emeği geçen herkesi tebrik etti.

“TÜRKİYE, SAVUNMA SANAYİİNDE KARARLI BİR ŞEKİLDE YOLUNA DEVAM EDİYOR”

Konuşmasında Türkiye’nin savunma sanayiinde kararlı bir şekilde yoluna devam ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Son dönemde sınırlarımız içinde ve dışında elde ettiğimiz pek çok stratejik başarıda, savunma sanayinde kat ettiğimiz mesafenin katkısı bulunuyor. Savunma alanında güçlü ve bağımsız olamayan milletlerin, istikballerine güvenle bakabilmeleri mümkün değildir” dedi.

cumhurbaskani-erdogan-242.jpgMillî savunma ve güvenlik ihtiyaçlarının karşılanması ile uluslararası alanda caydırıcılık oluşturmada, teknolojik bağımsızlığın, her zamankinden daha kritik hâle geldiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Bu anlayışla, insan kaynağından teknoloji üretimine kadar geniş bir yelpazede projelerimizin hayata geçirilmesi hususunda, kamu ve özel sektör hep birlikte çalışıyoruz. Savunma sanayii, duraklamayı kaldırabilecek bir alan değildir. Sürekli daha ileriye gitmek, sürekli daha gelişmişini üretmek mecburiyetindeyiz. Elde ettiğimiz her başarıyı, bir sonraki adımın öncüsü olarak görüyoruz. Kamu ve özel sektör savunma sanayii kuruluşlarımızın bu doğrultuda yürüttükleri her proje, geleceğimize daha güvenle bakmamızı sağlıyor.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin dünyadaki çatışmaların, siyasi krizlerin, çekişmelerin ve gerilimlerin en yoğun yaşandığı coğrafyanın tam da merkezinde yer aldığını ifade ederek, “Böylesine kritik bir jeopolitikte, ancak her alanda güçlü olabilirsek ayakta kalabiliriz” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55