,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 22 °C

Şanlurfa'da, Gazze’deki zulme tepki amacıyla basın açıklaması yapıldı

Şanlurfa'da, Gazze’deki zulme tepki amacıyla basın açıklaması yapıldı
Şanlurfa'da sivil toplum kuruluşları, Gazze'de yaşanan vahşete tepki göstermek amacıyla mezarlık önünde basın açıklaması yaptı.

 

Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik gerçekleştirdiği saldırı ve katliamlarına tepkiler sürüyor.

Şanlıurfa Sivil Toplum Platformu, Gazze'deki soykırıma tepki ve dikkat çekmek amacıyla Bediüzzaman Mezarlığında basın açıklaması düzenledi.

Teravih namazının ardından düzenlenen basın açıklamasına, STK başkanları ve halk katıldı. Açılan pankartlarla ve atılan sloganlarla soykırıma tepki gösterildi.

Düzenlenen basın açıklamasını Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen İl Başkanı İbrahim Coşkun okudu.

"İşgalciler hastane içerisindeki çok sayıda bacımızın izzetini çiğnedi"

Coşkun yaptığı açıklamada, "Gazze katliamı 6. ayını doldurmak üzeredir. Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısı 33 bini, yaralı sayısı 73 bini aşmış durumdadır. Halen enkaz altından çıkarılamayan binlerce şehit var. Şehit edilenlerin yarısına yakını çocuk, 10 bine yakını ise kadındır. Rabbim şehadetlerini kabul etsin. Gazze’de tarihin en acımasız soykırımlarından birini gerçekleştiren siyonist İsrail rejimi son günlerde dilimize getirmeye dahi haya ettiğimiz iğrenç saldırılara girişti. Bu bağlamda Gazze’de bulunan Şifa Hastanesi’ne yönelik akıl almaz saldırı başlatan işgalciler, hastane içerisindeki çok sayıda bacımızın izzetini çiğnedi." dedi. 

"Müslüman ülke ve şirket yöneticilerini Allah’a havale ediyoruz"

Bütün dünyanın gözü önünde benzeri görülmemiş bir ölçüde gaddarca ve ahlaksızca katliamın sürdüğünü dile getiren Coşkun, şöyle devam etti:

"Gazzeli çocukların açlıktan öldüğünü, insanların hayvan yeminden yapılan yiyeceklerle hayatta kalmaya çalıştıklarını, yardım için koşan insanların çırpınışlarını izleyerek iftar ve sahur sofralarına oturuyoruz. Bu büyük insanlık dramı karşısında somut hiçbir adım atmayan, işgalci terör devletiyle ticareti devam ettiren ve bize bu utancı yaşatan Müslüman ülke ve şirket yöneticilerini Allah’a havale ediyoruz. Bugün izzet yurdu Gazze’de; 'Birtakım insanlar onlara, 'İnsanlar size karşı asker toplamışlar, onlardan korkun' dediler de bu, onların imanlarını arttırdı ve 'Allah bize yeter, O ne güzel vekildir!' diye cevap verdiler.” (Âl-i İmrân Sûresi, 173) ayeti yaşanmaktadır. Bugün Gazze’de; Hz. Peygamber’in (s.a.v) şu hadisinde işaret ettiği kahramanları bulmak mümkündür: 'Ümmetimden bir topluluk daima hak üzere olacak ve düşmanlarına kesin bir şekilde üstün gelecektir. Allah’ın emri gelinceye dek şiddetli geçim sıkıntısına düşmeleri durumu hariç muhalefet edenlerin muhalefeti onlara zarar vermeyecektir.' 'Ya Rasûlallah! Onlar nerededirler?' dediler. O, (sav) 'Onlar, Beyti’l Makdis’te ve Beyti’l Makdis’in etrafındadırlar' buyurdu."

"Gereği gibi kardeşlerimize sahip çıkamadık ve çıkamıyoruz"

İslam İşbirliği Teşkilatının aslında kağıt üzerinde bir teşkilat olduğunu belirten Coşkun, "Evet Gazze’nin şerefli ve onurlu halkı bugün şiddetli geçim sıkıntısına maruz kalmıştır. Bu konuda görev diğer Müminlere yani bizlere düşmektedir. Gazze’nin şerefli ve onurlu halkı görevlerini tam olarak yerine getirmektedir. Ancak bizler maalesef gereği gibi kardeşlerimize sahip çıkamadık ve çıkamıyoruz.  Gazze gösterdi ki, sözde 57 İslam ülkesi tarafından kurulan 'İslam İşbirliği Teşkilatı' aslında kağıt üzerinde bir teşkilattır ve bir araya gelip birkaç fotoğraf paylaşmaktan ibarettir.  Gazze gösterdi ki, Müslümanların kutsalları, bir ülkenin ulusal çıkarlarına çok kolay kurban edilmektedir. Maalesef ülkemizde bunu net bir şekilde görmekteyiz." şeklinde konuştu.

"Ölü toprağı mı serpildi biz ümmetin üzerine?"

Coşkun, Gazze halkı aç, susuz halde, iftarlarını açacağı saatin belli olmadığını ve canlarının enkaz altında olduğunu ifade ederek, "Ancak imanla gururla ve görevlerini yerine getirmiş insanlar olarak Allah’ın huzuruna gidecekler. Ya bizler! Allah’a nasıl hesap vereceğiz? Ölü toprağı mı serpildi biz ümmete? Vicdanlı halklar sokaklarda Gazze’deki siyonist zulmü haykırırken bize ne oldu? Nasıl bir gafletteyiz? Elde ettiğimiz dünyalıklarımız mı bizi bırakmıyor? Makamlarımız çok mu rahat, ne çabuk unuttuk Batı dediğimiz siyonizmin canavarlarını? Çanakkale’de, İstiklal Savaşında akbabalar gibi üşüşmüştüler Anadolu'ya  topyekün. Yok olmanın, vatansızlığın kıyısından dönmüştük. Bugün de aynı Batı, özellikle İslam coğrafyasını kana bulayarak paramparça etti. Son olarak Gazze’yi, Filistin’i gözlerimizin önünde kan gölüne çevirdi; namuslara el atıldı. Orası biter ise bilin ki hedef Türkiye’dir. Bu rahatlık bize kalmaz, kıymeti bilinmeyen nimet elden alınır kaidesi başımıza gelmeden dirilelim. Meydanlara inelim, her platformda zulmü dile getirelim. Ticaret yapan firmaları boykot edelim. Avukatlarımız ve bizler suç duyurusunda bulunalım. İşgalcilerle ticaret yapan kim var ise vatan haini, işbirlikçi, soykırım destekçisi ilan edip haykıralım." diye konuştu.

Açıklama okunan dua ile sona erdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55