,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 28 °C

Şanlıurfalılar Müslüman Filistin halkının yanında olduklarını hep bir ağızdan haykırdı

Şanlıurfalılar Müslüman Filistin halkının yanında olduklarını hep bir ağızdan haykırdı
Filistin'de İzzeddin El-Kassam Tugaylarının siyonist işgal rejimine karşı başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonuna destekleyen Şanlıurfa halkı, Müslüman Filistin halkının yanında olduklarını ve Kudüs davasına sonuna kadar sahip çıkacaklarını haykırdılar.

Şanlıurfalılar, HAMAS'ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugaylarının siyonist işgal rejimine karşı başlattığı Aksa Tufanı'na destek amacıyla bir araya geldi.

Yatsı Namazının ardından Balıklıgöl Yerleşkesinde kadın erkek, yaşlı genç demeden bir araya gelen Şanlıurfalılar, Kudüs özgür oluncaya dek meydanları boş bırakmayacaklarını ifade ettiler.

Programa, Şanlıurfalıların yanı sıra; Suriyeli ve Filistinli vatandaşlar da katıldı.

Filistin'de şehid olan Müslümanlar için önce gıyabi cenaze namazı kılınarak "Kahrolsun israil", "HAMAS'a selam direnişe devam" şeklinde sloganlar atıldı.

Programda, Filistin'e destek amaçlı büyük bir kalabalıkla yürüyüş gerçekleştirildi.

"israil, hiçbir uyarıyı, kınamayı ve eleştiriyi dinlemedi"

Behçet Atila

Programda bir konuşma yapan İHH Şanlıurfa Şube Başkanı ve Mavi Marmara Gazisi Behçet Atila, "Bizler, yaşanan tüm süreçlerde sunu net bir şekilde gördük; yeryüzünde bozgunculuk görevini üstlenmiş olan israil, hiçbir uyarıyı, kınamayı ve eleştiriyi dinlemedi. israil, her zaman istikrarın ve barışın karşısında düşmanca bir tutum sergiledi ve sergiliyor. Ey Müslümanlar ve vicdan sahipleri, şimdi israilin karşısında kendi haklarını ve topraklarını savunan Filistinli kardeşlerimizle birlik olma zamanı. Meydanları, alanları boş bırakmayalım, eldeki tüm imkânlarla Mescidi Aksa ve Kudüs'ü savunanlarının yanında olalım. Mescidi Aksa ve Kudüs' ü savunanların yanında olmak onur, şeref ve izzettir." dedi.

Atila, israilin başlattığı ve yaktığı bu ateş kendisini yakacak bir ateş olacaktır" diyerek şunları söyledi:

"Bugünlerde yaşanan olaylar, neredeyse bir asırdır pençelerini Filistin topraklarına geçiren Siyonist rejimin uyguladığı zulüm ve işgal politikasına karşı şerefli ve izzetli bir başkaldırıdır. Filistin'de işgal edilen topraklarını savunan tüm kardeşlerimize buradan, peygamberler şehrinden, Şanlıurfa' dan desteklerimizi, dualarımızı ve selamlarımızı gönderiyoruz. Direnişi meydanlarda, ayakta, saygıyla ve dua ile selamlıyoruz. Allah sizleri korusun ve muzaffer eylesin Bugün burada ve tüm Türkiye' de Filistin dostlarıyla birlikte israilin hukuksuz uygulamalarına ve saldırılarına her zaman ki gibi karşı çıkıyor, Filistin sevdalıları olarak bu davayı savunmaya devam edeceğiz. Türkiye'yi uluslararası mekanizmaları ve herkesi harekete geçmeye ve israilin attığı bu hukuksuz adımlarını, işgalini, saldırılarını ve barbarlıklarını durdurmaya çağırıyoruz. Ey Müslümanlar, Mescid-i Aksa'nın, Kudüs'ün ve Filistin in özgürlüğü, Siyonist zulmün ve işgalin sona ermesi için, yapılan tüm eylemleri desteklemek hepimizin görevidir. Filistin ve Mescidi Aksa özgür oluncaya kadar meydanları boş bırakmayacak, her alanda meşru mücadelemizi tüm u imkânlarımız kanlarımız ve gücümüzle sürdüreceğiz inşallah."

"İslam ümmeti sizi hiçbir zaman yalnız bırakmayacaktır"

Emin Özaslan

Programda konuşan HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan ise "Bu akşam, Peygamberler şehri Şanlıurfa'dan, Peygamberler şehri Kudüs'e hep beraber bir mesaj gönderelim. Buradan Filistin'deki kardeşlerimize sesleniyoruz. Filistinli kardeşlerim sizler hiçbir zaman yalnız kalmayacaksınız. Ümmetin namusu olan Mescid-i Aksa'nın koruyucularısınız, Mescid-i Aksa'yı savunuyorsunuz, Ümmetin namusuna sahip çıkıyorsunuz İslam ümmeti, sizi hiçbir zaman yalnız bırakmayacaktır. Mescid-i Aksa Hazreti Ömer'in, Selahaddin'i Eyyübi'nin ve Sultan Abdülhamit hanın İslam ümmetine emanetidir. İslam ümmeti, bu emanet için sizi hiçbir zaman yalnız bırakmayacaktır." dedi.

"Bunların sivil giyimli oldukları sizleri aldatmasın"

Ali Acar

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığından Ali Acar, "Şu anda inanıyoruz ki, dünyanın her yerinde mazlum Müslümanlar ve insanlığını kaybetmemiş Müslüman olmayanların dahi Gazze için yürekleri yanıyor. Sosyal medya dünden beri Kassam Tugayı'nın sivil katliam yaptığı söyleniyor, bu konuyu size kısaca anlatmak istiyorum. Gazze dediğimiz 10 kilometreye 30 kilometreye bir açık hava hapishanesi. Bu açık hava hapishanesinin etrafına Avrupa'dan ve dünyanın her yerinden ne kadar alçak, haydut ve katil varsa yerleşimci adı altında buraya getirdiler ve Gazze sınırlarını bunlarla kontrol ediyorlar. Bunlar öyle bir işgalci ki siyonist rejimin içerisindeki işgalciler yani şerlilerin en şerlisi bunların sivil giyimli oldukları sizleri aldatmasın bunlar siyonist rejimin en uç adamları." diye konuştu.

Ahmet Yetimoğlu

Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Ahmet Yetimoğlu ise "Yıllardır zulüm altında inim, inim inleyen Filistinli kardeşlerimizin çağrısına maalesef dünya sessiz kalmıştır. Ne zaman ki bir avuç Filistinli siyonistlerin kuyruğundan ısırıldığı an dünyanın tepkisi farklı olmuştur. Çünkü Avrupa'nın yavrusu siyonistler orta doğuyu kana bulayan bir çıban haline gelmiştir." ifadelerini kullandı.

Program yapılan dualarla sona erdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55