,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 21 °C

Şanlıurfalılar Kur'an'ı susturmayacaklarını hep bir ağızdan haykırdılar!

Şanlıurfalılar Kur'an'ı susturmayacaklarını hep bir ağızdan haykırdılar!
Türkiye Başkonsolosluğunun önünde, İsveç hükümetinden izin alarak Kur'an-ı Kerim'i yakılmasına tepki gösteren Şanlıurfalılar, Kur'an'ı susturmayacaklarını dile getirdiler.

Danimarka'nın Stram Kurs (Sıkı Yön Partisi) Lideri Rasmus Paludan'ın Kur'an-ı Kerim'e yönelik saygısızlığına her kesimden tepkiler çığ gibi büyüyerek devam ediyor.

Bu kapsamda Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş da dün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Kur'an-ı Kerim'e karşı yapılan skandalla karşı tüm Müslümanları sabah namazına çağırmıştı.

Sabah namazında Dergâh Cami'inde buluşan Kur'an âşıkları, Kur'an'a yapılan saygısızlığı şiddetle kınadılar.

Sabah namazında erkeklerin yanı sıra kadınlar da saf tuttu.

Dergâh Cami'inde Namaz öncesi Kur'an-ı Kerim okundu. Kılınan sabah namazının ardından bir konuşma yapan Şanlıurfa İl Müftüsü Tolan, yapılan hakareti en şiddetli şekilde kınadıklarını vurguladı.

Konuşmanın ardından eller semaya açılarak toplu dua edildi. Yapılan duadan sonra tekbir sesleri yankılandı.

"Kur'an'a sahip çıkışımızı göstermeliyiz"

İslam ülkelerinin büyükelçiliklerini geri çekmesi gerektiğini ifade eden HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, "İsveç'in yapmış olduğu bütün dünya Müslümanlarına, İslam'a ve bütün İslam ümmetine hakarettir. Dolayısıyla bütün İslam ümmetinin sesini çıkarması gerekir. Bütün İslam ülkelerini buna karşı gelmesi gerekiyor. Siyasi ve politik olarak her türlü adımların atılması gerekiyor. En üst perdeden büyük bir tepki gösterilmesi gerekiyor. Müslümanlar olarak bizlere düşen şey Kur'an-ı Kerim'e daha fazla sarılmak daha fazla okumak ve daha fazla yaşamaktır. Daha sonra da yaşatmaktır. Kur'an-ı Kerim öyle bir kitaptır ki kim ona sarılırsa sahip çıkarsa Kur'an'da onlara sahip çıkar. Kim aziz olmak istiyorsa mutlaka Kur'an'a sarılsın ki Kur'an'da onlara aziz eylesin. İslam ümmeti olarak hep beraber ayağa kalkmalıyız ve Kur'an'a sahip çıkışımızı göstermeliyiz. Siyasiler bu konuda her türlü adım atmalı. Bütün İslam ülkeleri için söylüyorum gerekirse bütün İslam ülkeleri büyükelçiliklerini çeksinler ve İsveç'in büyükelçiliklerini de kendi memleketlerine göndersinler. Verilecek en büyük cevap budur." dedi.

"Büyükelçilikler çağırılıp gereken ders verilmeli"

İslam ülkelerinin eğer Kur'an'a sahip çıkmayacaklarsa başlarındaki 'İslam' ibaresini kaldırmasını söyleyen Molla Sinan Ünel, "Bugün idareyi yetkiyi elinde bulunduran tüm İslam ülkelerinin bir tavır takılması gerekir. Büyükelçilikler çağırılıp gereken ders verilmeli. Kendi büyükelçiliklerini çekmeleri gerekir. Müslüman ülkeleri de Kur'an'a sahip çıkmayacaksa Kur'an'a yapılan hakaretlere göz ardı edeceklerse o zaman bizim başımızdaki İslam ülkelerindeki 'İslam' kelimesini kaldırmamız gerekir; çünkü İslam demek Kur'an demektir. Kur'an'a hakaret ediliyorsa, yakılıyorsa ve bir İslam devleti de adım atamıyorsa başımızdaki İslam kelimesini kaldıralım." ifadelerini kullandı.

"Müslümanlar olarak Kur'an'ı susturmayacağız"

Gerekirse Kur'an için can vermeye hazır olduklarını vurgulayan Abdusselam Arslan, "Ebrehe ordusuyla birlikte Kâbe'yi kuşatmaya geldiği zaman Abdulmuttalip kendi develerinin alındığı için devrelerini istemiş.  Abdulmuttalip Ebrehe'ye 'Kâbe'ye siz savaş açtığınız' demiş. Abdulmuttalip, Kâbe'nin bir sahibinin olduğunu söyleyerek Kâbe'yi koyacak bir ilahın olduğunu ifade etmiş. Bugüne gelecek olursak Müslümanlar olarak 2 milyara yaklaşmış bir sayımız bulunmaktadır. O günkü acizliği ve zayıflığı sergilersek vallahi bugün ebabil kuşları gelirse bizler önce helak edecek. Müslümanlar olarak Kur'an'ı susturmayacağız. Kur'an'ın hakikatlerini yerlere sermeyeceğiz. Kur'an'a sahip çıkmaya gelmişiz. Kur'an için gerekirse canımızı feda edeceğiz." dedi.

"Kur'an koruyucusu Allah'tır"

Kur'an'a yapılan hakaretin hesabının sorulacağını ifade eden Abdullah Esmer, "Kâfirlerin yeri cehennemdir. Ne yaparlarsa yapsınlar Allah nurunu tamamlayacaktır. Büyükelçiliklerin kapatılması konusunda devletimizin yavaş yavaş adım atması gerekiyor. Yaptıkları onların yanında kalmayacaktır. Kur'an koruyucusu Allah'tır ve hesabını Allah soracaktır." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55