,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 21 °C

Şanlıurfalılar: Allah bir daha böyle bir felaket yaşatmasın

Şanlıurfalılar: Allah bir daha böyle bir felaket yaşatmasın
Asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli depremden etkilendiklerini belirten Şanlıurfa halkı, bir daha böyle bir felaket yaşanmaması için Allah'a dua etti.

Türkiye, 6 Şubat Pazartesi günü Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremle sarsıldı. Deprem Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkımlara yol açtı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerden biri olan Şanlıurfa’da da tarihi alanlarda yıkılmalar meydana geldi.

Depremden etkilendiklerini ifade eden Şanlıurfalılar, başlarına adeta taş yağdığını söyledi.

Şanlıurfa'da inşa edilen binaların yapı denetiminin doğru bir şekilde yapılması gerektiğini vurgulayan halk, depremin etkisiyle Balıklıgöl'ün suyunun renginin değiştiğini ifade etti.

Bir daha böyle bir felaketin yaşanmaması için dua eden Şanlıurfalılar, asrın felaketi ile ilgili İLKHA'ya konuştu.

"Başımıza beton yağdı"

İnsanları merhametli ve vicdanlı olmaya çağıran Salih Taş, "Allah, bizi Halililerle rast getirsin, nemrutlarla karşılaştırmasın. Bu depremi hak etmiştik. Merhamet, vicdan, iman ve namaz var mı? Merhametli olun. Birbirinize şefkat gösterin, saygılı olun. Allah da bize merhametli olsun. Yer sallandığı zaman Balıklıgöl'e başka yerden su geldi. Yavaş yavaş su da düzelir. İnsanlar da kendini düzeltsin. Başımıza beton yağdı." dedi.

"Balıklıgöl'ümüz de depremden etkilendi"

Şanlıurfa'nın fay hattı üzerinde olmamasına rağmen depremden etkilendiğini ifade eden Yakup Çalışkan, "Kahramanmaraş merkezli bir afet yaşadık. 2 depremi art arda yaşadık. Urfa'mız fay hattında değil ama o da etkilendi. İnşa edilen binalarımız iyi bir şekilde yapılmıyor. Yapı denetimi doğru bir şekilde yapılmıyor. Balıklıgöl'ün rengi depremden dolayı değişti. Dünyanın canlı akvaryumu denilen Balıklıgöl'ümüz de depremden etkilendi." diye konuştu.

"Allah'ın izniyle tek yürek olarak bu durumu atlatacağız"

Depremden dolayı zor bir durum içerisinde olduklarını vurgulayan İbrahim Halil Aksoy, "Öncelikle Türkiye'mizin başı sağ olsun. Allah'ın izniyle tek yürek olarak bu durumu atlatacağız. Şanlıurfa da depremden etkilendi. Allah bizlere yardım etsin. Zor bir durumdayız. Balıklıgöl maalesef eskisi gibi değil. Camilerimizin minareleri yıkılmış." şeklinde konuştu.

"Allah bir daha böyle bir felaket yaşatmasın"

Depremden dolayı binaların yıkıldığını söyleyen Fadile Gözükara, "Ahirete gidip bir daha geldik. Allah bir daha böyle bir felaket yaşatmasın. Fakir fukara mağdur oldu. Balıklıgöl değişmiş. Binalarımız yıkılmış, evlerimiz çatlamış. Allah halimizi iyi etsin." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55