,
  • BIST 10275.15
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 25 °C

Şanlıurfa’daki "Trambüs Projesi" yılan hikâyesine döndü

Şanlıurfa’daki "Trambüs Projesi" yılan hikâyesine döndü
Uluslararası Ulaşım Zirvesi’nin ardından hizmete sunulacağı söylenen ve Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi tarafından 21 Kasım’da tam kapasiteyle devreye gireceği belirtilen Trambüs Toplu Taşıma Sistemi, bir türlü hayata geçmedi.

​Şanlıurfa’nın trafiğini rahatlatmak için 60 milyon TL yatırım ile 4 etaptan oluşan ‘Trambüs Projesi’nin 7 bin 736 metre uzunluğundaki ilk etabının hayata geçmemesi, birçok kesimden tepki toplamaya devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde, Şanlıurfa’da düzenlenen Uluslararası Ulaşım Zirvesi’nin ardından hizmete sunulacağı söylenen ve Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi tarafından 21 Kasım’da tam kapasiteyle devreye gireceği belirtilen Trambüs Toplu Taşıma Sistemi, bir türlü hayata geçmedi.

Trambüs projesine Kültür ve Turizm Bakanlığından da "ret" cevabının geldiği iddia edildi. Şanlıurfa Şehir Plancıları Odası Başkanı Selim Açar da 2017 yılında bir gazeteye verdiği açıklamada Şanlıurfa trafiğinin intiharı olacağını söylemişti.

Açar açıklamasında "Proje şehir trafiğini rahatlatmak yerine aksine sorunlar yaratacak. Şanlıurfa trafiğinin rahatlaması için metro ya da havaray sisteminin yapılması gerekiyor." ifadelerini kullanmıştı.

"Test sürüşleri başarılı olduğu halde hayata geçmedi"

Geçtiğimiz ay içerisinde test sürüşleri tamamlanan projenin hayata geçmemesi, kamuoyunda ciddi tepkilere neden olurken, gündemin en üst sıralarında yer aldı. Konuya dair birçok sosyal medya kullanıcıları da tepkisini Twitter’dan dile getirdi.

Bazı sosyal medya kullanıcıları; 1981-1992 yıllarında Ankara, İstanbul, İzmir gibi Metropol şehirler de trafiği aksattığı gerekçesiyle kaldırılan Trambüs’ün, neden Şanlıurfa’da hayata geçirilmek istendiği sordu?  

Rehavi Atıcı adlı Twitter kullanıcısı, "Trambüs Projesi trafiği aksatıyor diye 1981'de Ankara'da, 1984'de İstanbul'da, 1992'de İzmir'de kullanımdan kaldırılmış! Bugün Urfa’da Nihat Çiftçi (Büyükşehir Belediye Başkanı) hizmete koyacaktı ama olmadı!" dedi.

Tek Devlet isimli kullanıcı da Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’nin ‘Trambüs ulaşımı için tüm hazırlıklar tamamlandı.’ Sözlerini hatırlatarak, "Kasım ayı bitiyor, Ulaşım Zirvesi bitti, Trambüs hala yok! 50 milyon parayla bitiyor denildi ama 60 Milyon gitti. Hala yok!" diyerek tepkisini gösterdi.

Trambüs Projesine harcanan paranın çöpe atıldığını söyleyen Ömer Faruk Laçin de "Trambüs bilmecesi devam ediyor. 21 Kasım geçti, hala bir arpa boyu yol alınmış değil. Paramız resmen çöpe atılmış." ifadelerini kullandı.

"Ulaşım sıkıntısı hat safhada olan bir şehir"

Ulaşım sıkıntısının hat safhada olduğu bir şehirde ‘Ulaşım Zirvesi’nin yapılmış olmasının enteresan olduğunu belirten Bedir Taş isimli kullanıcı da, ‘sahi ne oldu Trambüs?’ sorusunu sordu.

Ömer Seyfettin adlı Twitter kullanıcısı da şunları paylaştı: "21 Kasım’da açılışının yapılacağı ilan edilen Trambüs Projesinin iptal edildiği iddiaları şehre bomba gibi düştü." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55