,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 13 °C
  • Antalya 18 °C

Şanlıurfa'daki STK'lardan işgalci terör rejimine kınama

Şanlıurfa'daki STK'lardan işgalci terör rejimine kınama
İşgalci siyonist çetenin Mescid-i Aksa'ya düzenlediği saldırıları kınayan Memur-Sen Şanlıurfa Şubesi ve Diyanet-Sen Şanlıurfa Şubesi, yapılan saldırılara dur demek için dünyayı harekete geçmeye çağırdı.

 

İşgalci terör rejiminin, Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarına bir kınama da Memur-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun ve Diyanet-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Hadi Gündüz'den geldi.

Yayınlanan mesajlarda, Filistin halkının özellikle Ramazan ayında siyonist rejim tarafından düzenli saldırılara uğradığını belirtildi.

Memur-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun yaptığı açıklamada, "Kendi iç sorunları nedeniyle iç karışıklık yaşayan işgalci rejim, gündem saptırmak ve zaman kazanmak için Müslümanların kanını dökmekte, değerlerine saldırmakta ve yine bir Ramazan ayını kana bulamaktadır. İsrail, bütün kabalığı, pervasızlığı ile sabrın tüm sınırlarını zorlamaktadır. Öncelikle İslâm dünyasında, sonra da bütün bir insanlık vicdanında derin endişe ve infiale sebep olan bu terör saldırılarına başta bölge ülke ve halkları olmak üzere bütün İslâm dünyası ve dünya kamuoyu, barıştan ve sağduyudan yana herkes harekete geçerek güçlü bir tavır koymalı, ‘dur’ demelidir. Bütün gücünü en temelde işlediği binlerce insanlık suçu ve katliamlara rağmen dünyanın sessizliğinden alan bu ırkçı rejimin saldırılarının durdurmanın yolu tüm insanlığın ses vermesi, İslam dünyasının kınamaları aşan daha güçlü ve etkili tepkiler ortaya koyması, işgalin son bulması için samimi bir şekilde harekete geçilmesidir. Gerekli somut ve etkili adımlar atılmadığı için bu rejim fütursuzca, pervasızca katliamlarını sürdürmekte, değerlerimize saldırmakta, işgali genişletmekte ve derinleştirmekte, faili olduğu kıyım ve katliamlara, hiçbir insan hakkına saygı duymaksızın, BM’nin aldığı kararlarla dalga geçercesine ve dünyanın gözü önünde devam etmektedir." ifadelerini kullandı.

Memur-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun

Diyanet-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Hadi Gündüz ise yaptığı açıklamada, "israilin Filistin'deki soykırımına sessiz kalan dünya artık zulme dur demeli, insan hakları ihlalleri ile işgali sona erdirmelidir. Uluslararası kurallar medeniyet ve kültür mirasına karşı bu tür saldırıları yasaklamasına rağmen İsrail'in Mescid-i Aksa'yı hedef alması dünyanın sessizliğinden ve seyirciliğinden aldığı cesaretle hareket ettiğini belgeliyor. Tüm Dünya'yı terör devleti İsrail'in Mescid-i Aksa'yı hedef alan saldırılarını, faşizan uygulamalarını uluslararası düzeyde açıkça kınamaya ve bu mukaddes mekânı korumaya çağırıyoruz. Bu anlamda İsrail'i şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. İsrail ateşle oynuyor. Bunun farkına varmalı, aksi halde kendi tutuşdurduğu fitne ateşinde yanacağı konusunda uyarılmalıdır." dedi.

Diyanet-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Hadi Gündüz

Gündüz açıklamasını su ifadelerle sonlandırdı: 

"Türkiye devletiyle, milletiyle, sivil toplum örgütleriyle Filistin konusundaki hassasiyetini artırarak devam ettirmeli, ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'ya yönelik Siyonist işgalin sona ermesi ve tekrarlanmaması için bölgedeki dinamiklerin ortak bir tepki vermesini sağlayacak insani, siyasi ve diplomatik girişimleri yapmalıdır. Mescid-i Aksa ve Kudüs, bir ümmet ve aynı zamanda insanlık meselesidir. Terör devleti İsrail’in Mescid-i Aksa’yı hedef alan saldırıları ve faşizan uygulamaları karşısında tüm dünyayı, İnsan Hakları Örgütlerini, Türkiye ve İslam dünyasındaki STK’ları ve tüm Türkiye halkını Filistinle dayanışma içinde olmaya, bu mukaddes mekânı korumaya ve bu hususta işbirliğine çağırıyoruz. Katil İsrail ve işbirlikçilerini lanetliyoruz." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55