,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 25 °C

Şanlıurfa'daki STK'lardan Aksa Tufanı'na destek

Şanlıurfa'daki STK'lardan Aksa Tufanı'na destek
HAMAS'ın başlatmış olduğu Aksa Tufanı harekâtını desteklediklerini belirten Şanlıurfa'daki sivil toplum kuruluşu temsilcileri, işgalci siyonist rejimin yaptığının bir terörizm olduğunu belirttiler.

 

Filistin'de HAMAS'ın başlatmış olduğu Aksa Tufanı'na bir destek de Şanlıurfa'daki STK'lardan geldi.

HAMAS'ın meşru olarak başlatmış olduğu direnişin yanında olduklarını belirten STK temsilcileri, her Müslümanın bu direnişe destek vermesi gerektiğini ifade etti.

"Siyonist çeteler hiçbir zaman kural tanımıyor"

İbrahim Halil Güven

Şanlıurfa Peygamber Sevdalıları Derneği Başkanı İbrahim Halil Güven, HAMAS'ın başlatmış olduğu Aksa Tufanı harekâtına gönülden destek verdiğini belirterek, "Bu harekât kendilerini savunma amaçlıdır. Siyonistlerin saldırısı ve baskısı altında olmak artık Müslümanları bıktırdı ve tedbir almak zorunda kaldılar. Direniş sergiliyorlar ve direniş onların hakkıdır. Siyonistler Filistinlilere kendi evlerinde, sokaklarında ve çarşılarında nefes aldırmıyor. Kutsal beldelerde ibadet etmelerine müsaade etmiyor, engel olmaya çalışıyor ve bundan dolayı Müslümanların kendilerini savunma hakları vardır. Savaşın da kuralları vardır; bu yaptıkları bir savaş veya savunmaysa kuralları vardır ama siyonist çeteler hiçbir zaman kural tanımıyor. Kundaktaki çocuklar, kadınlar ve yaşlıları katlediyor Hastaneleri, evleri, okulları ve uluslararası yardım kuruluşlarını bombalıyor. Siyonist rejimin yaptığı tam terörizmdir ki zaten orada bir işgal gücüdür. Filistinlilerin topraklarını işgal etmiş bir terör gücüdür. Buna rağmen Müslümanlar kendilerini savunurken birileri onlara karşı terörist diyorsa bu büyük bir hakarettir. Biz Müslümanların, Filistin'in ve HAMAS'ın yanındayız onları haklı davalarında her zaman destekliyoruz. Allah yardımcıları olsun." dedi.

"STK'lara düşen gerekli desteği vermektir"

Mahmut Çelik

Şanlıurfa Umut Kervanı Derneği Başkanı Mahmut Çelik, HAMAS'ın direniş göstermesiyle Mescid-i Aksa'nın ayakta durduğunu ifade ederek, "HAMAS bu işin öncüsüdür ve biz STK'lara düşen gerekli desteği vermektir. Maddi ve manevi gerekli desteği vermemiz gerekiyor. Bütün STK'ların HAMAS'ın yanında durması gerekiyor. Mescid-i Aksa sadece HAMAS'ın ve Filistin'in değil bütün Müslümanların ortak alanıdır. Dolayısıyla bütün Müslümanlar, Müslüman ülkeler ve Müslüman ülkelerin liderlerinin HAMAS ve Filistin'e destek vermesi gerekiyor. HAMAS gerçekten onurlu bir iş yapıyor ve biz sonuna kadar onların yanındayız gerekirse kefenimizi giyip o şekilde onların yanında dururuz İnşallah. Allah yardımcıları olsun bu gece biz onlar için buradayız gerek maddi gerek manevi onların yanında olacağız HAMAS'ı destekliyoruz." diye konuştu.

"Kardeşlerimiz yıllardır haksızlığa ve zulme uğruyor"

Mustafa Küçük

Köklü Değişim yazarlarından Mustafa Küçük ise, "Bu yaşananlar yeni bir mesele değil. Oradaki kardeşlerimiz yıllardır haksızlığa ve zulme uğruyor ancak bu öyle basit bir mesele değil. Filistin'deki kardeşlerimizin gösterdiği fedakarlıkla çözülecek bir mesele değil. Aslında ümmet olarak biz çoğuz bizim kışlalarda bekleyen ordularımız vardır. Onları harekete geçirirsek veya biraz kıpırdatsak dahi siyonistleri dize getiririz ve oradaki kardeşlerimizi korumuş oluruz. Mitingler düzenleyerek bu meseleyi çözemeyeceğimizi biliyoruz onun için kardeşlerimiz bizden bu yaptıklarımızdan daha çok şey istiyorlar ve bekliyorlar. Yaşadığımız ülkenin yönetici ve yetkililerine seslenmemiz lazım. Onları kardeşlerimizin yardımına doğru yönlendirmemiz lazım." şeklinde konuştu.

"Filistinliler ve HAMAS asla mühendisliği bırakmış değildirler"

Mustafa Tosun

Aksa Tufanı ile birlikte Mühendis Abdullah Galip Bergusi'nin özgürlüğe kavuşmasını dileyen Yardım Eli Derneği Şanlıurfa Temsilcisi Mustafa Tosun, "Bizler bu operasyonun başarıyla sonuçlanmasını istiyoruz. Filistin ve siyonistlerin mücadelesiyle beraber belki ilk defa gördüğümüz bir operasyon. Anlaşılan mühendislik çalışması yapmışlar anlaşılan boş durmamışlar ve kardeşlerimiz gecelerini gündüzlerine katarak planlama yaparak bu darbelere hazırlanmışlar. Rabbim devamını getirsin, Rabbim onlara zihin açıklığı versin ve ufuklarını açsın İnşallah. Son olarak şunu eklemek istiyorum; siyonist zindanlarında 5 bin yıl hapis cezası alan Abdullah Galip Bergusi var inşallah bu operasyon onun da özgürlüğüne vesile olur. Yoldaki Mühendis ve Gölge Mühendis olarak bilinen bu yiğit insan siyonistlere kök söktürdü adeta. Bu anlamda kamuoyunun bunu da bilmesini isterim; Filistinliler ve HAMAS asla mühendisliği bırakmış değildirler. Asla yan gelip yatmıyorlar." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55