,
  • BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 19 °C

Şanlıurfa'daki selde kaybolan 5 kişiden acı haber

Şanlıurfa'daki selde kaybolan 5 kişiden acı haber
Şanlıurfa'da etkili olan sel baskınına bodrum kattaki evde yakalanan 8 kişiden 3'ü kurtarılırken aranan 5 kişi ise hayatını kaybetti.

Şanlıurfa'da dünden beri etkili olan aşırı yağış sele dönüştü. Birçok bölgede su baskını yaşanması günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Şanlıurfa'da yaşanan sel nedeniyle cadde ve sokaklar adeta nehre döndü.

Onlarca araç akıntıya kapıldı, alt geçitler, ev ve işyerlerini su bastı. Şanlıurfa'da sel felaketinde 4 kişi hayatını kaybetti. Haliliye ilçesine bağlı Veysel Karani Mahallesi Yavuz Apartmanında bodrum kattaki evde kalan 8 kişiden 3'ü sağ kurtarıldı.

Arama kurtarma çalışması devam eden 5 kişiden de acı haber geldi. Böylelikle vefat sayısı 9'a  yükseldi. Vatandaşlar, bodrum kattaki evde mahsur kalanların kaçarken su baskınına yakalandığını söylediler.

"Aşağıda 5 kişi var"

Evde mahsur kalanlardan birinin yakını, "Sabah ses vardı, bizimler konuşuyorlardı. Şimdi ses hiç yok, kimse konuşmuyor. Bizde hiçbir şey yok, ne yapacağız? Aşağıda 5 kişi var. 3 kişi yaşlı, 2 tane de çocuk var." dedi.

"AFAD 4 gündür uyarıyor"

Belediyeye tepki gösteren bir vatandaş, "Burada bir aile yok olacak. İnsanların canı gidiyor. Memlekette insanların canı bu kadar ucuz olmamalı. AFAD 4 gündür uyarıyor. Her sokağın, derenin başına 1 tane Şanlıurfa'da etkili olan sel baskınına bodrum kattaki evde yakalanan 8 kişiden 3'ü kurtarılırken aranan 5 kişi ise hayatını kaybetti. Şanlıurfa'da dünden beri etkili olan aşırı yağış sele dönüştü. Birçok bölgede su baskını yaşanması günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Şanlıurfa'da yaşanan sel nedeniyle cadde ve sokaklar adeta nehre döndü. Onlarca araç akıntıya kapıldı, alt geçitler, ev ve işyerlerini su bastı. Şanlıurfa'da sel felaketinde 4 kişi hayatını kaybetti. Haliliye ilçesine bağlı Veysel Karani Mahallesi Yavuz Apartmanında bodrum kattaki evde kalan 8 kişiden 3'ü sağ kurtarıldı. Arama kurtarma çalışması devam eden 5 kişiden de acı haber geldi. Böylelikle vefat sayısı 9'a  yükseldi. Vatandaşlar, bodrum kattaki evde mahsur kalanların kaçarken su baskınına yakalandığını söylediler." dedi.

"Aşağıda 5 kişi var"

Evde mahsur kalanlardan birinin yakını, "Sabah ses vardı, bizimler konuşuyorlardı. Şimdi ses hiç yok, kimse konuşmuyor. Bizde hiçbir şey yok, ne yapacağız? Aşağıda 5 kişi var. 3 kişi yaşlı, 2 tane de çocuk var." dedi.

"AFAD 4 gündür uyarıyor"

Belediyeye tepki gösteren bir vatandaş, "Burada bir aile yok olacak. İnsanların canı gidiyor. Memlekette insanların canı bu kadar ucuz olmamalı. AFAD 4 gündür uyarıyor. Her sokağın, derenin başına 1 tane kepçe koyun." diye konuştu.

"İnsanların canını kurtarmak hizmettir"

Belediyenin çalışmalarını yetersiz olduğunu ifade eden Yaşar Ural, "2 saatten beridir Yavuz Apartmanı 12 Nolu binada 2 vidanjör, 1 panjar motor; 5 kişinin olduğu binada su boşaltılamadı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin ne kadar aciz ve sefil olduğunu gösterdi. İhaleleri, rantlarını bırakıp biraz hizmet yapsınlar. Park yapmak hizmet değil. İnsanların canını kurtarmak hizmettir." şeklinde konuştu.

İHH Şanlıurfa İl Başkanı Behçet Atila ise binalarının zemin katına kadar su dolu olduğunu söyleyerek arama kurtarma çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Encümeni Ahmet Kenan Kayral, bodrum kattaki evde 5 kişi için kurtarma çalışması yürüttüklerini ifade ederek su baskınının çok kısa sürede meydana geldiğini aktardı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55