,
  • BIST 10082.77
  • Altın 2438.449
  • Dolar 32.401
  • Euro 34.754
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 18 °C

Şanlıurfa'da sigaraya karşı tabutlu eylem

Şanlıurfa'da sigaraya karşı tabutlu eylem
Yeşilay Şanlıurfa Şubesi tarafından "9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü" münasebetiyle düzenlenen sigarayı bırakma eyleminde, temsili sigara paketi tabutla taşınarak mezarlığa gömüldü.

Şanlıurfa'da düzenlenen sigarayı bırakma eyleminde temsili sigara paketi tabutla taşınarak mezarlığa gömüldü. Eylemde, "Sigara sizi öldürmeden, siz onu gömün." çağrısı yapıldı.

Yeşilay Gençlik Komisyonu, Şanlıurfa Dergâh Camisinde kılınan Cuma namazının ardından içerisinde temsili sigara paketinin bulunduğu tabutu taşıyarak dergâh bahçesine getirdi. Yürüyüş sırasında ellerindeki dövizleri kaldırarak, "sigaraya son" sloganları atan komisyon üyeleri burada basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını Yeşilay Şanlıurfa Gençlik Komisyon Başkanı Sadık Çiftçi okudu.

Basın açıklamasında, Türkiye'de 16 milyon erişkin insanın sigara kullandığına ve dünya genelinde günde yaklaşık 13 bin kişinin sigaraya bağlı hastalıklardan dolayı hayatını kaybettiğine dikkat çekildi.

Dünya Sağlık Örgütü'nün dünyada en büyük sağlık probleminin sigara olduğuna dikkat çektiğini belirten Çiftçi, "İstatistiklere göre sigara içmek dünya çapında bir problem ve tahminen her üç yetişkinden biri sigara kullanıyor. Sigara; kanser, kalp rahatsızlıkları ve KOAH gibi birçok ölümcül hastalıklara yol açıyor. Bedenimize, psikolojimize, sevdiklerimize ve ekonomimize zarar veren, ölümcül hastalıklara yol açan sigaraya karşı amansız mücadelemiz ilk günkü gibi devam ediyor." ifadelerini kullandı.

"Sigaradan kurtulmanız mümkündür"

Sigaranın hem kişiye hem de çevresine verdiği zararları anlatan Çiftçi, sigaradan kurtulmanın mümkün olduğunu vurguladı.

Çiftçi, "Tüm sigara bağımlısı vatandaşlarımıza sesleniyoruz. Sigaradan kurtulmanız mümkündür. Sigara zarar veriyor, sigara sevdiklerinize zarar veriyor. Yeter ki inanın, iradenizi ayağı kaldırın ve elinizdeki sigarayı bırakın. Zorlanırsanız bir uzmandan yardım almaktan çekinmeyin." dedi.

"Vatandaşlarımız sigarasız bir hayat yaşasınlar"

Etkinliğin ardından konuyla ilgili İLKHA'ya açıklama yapan Yeşilay Şanlıurfa Şube Başkanı Muharrem Çelik, "9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü münasebetiyle Yeşilay Genel Merkezimiz Türkiye genelinde sigaranın zararları ve sigaranın bırakılması için bir dizi etkinlikler yaptı. Biz de Yeşilay Şanlıurfa şubesi olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz, İl Müftülüğümüz,  Eczacılar Odası ile işbirliğine girerek Yeşilay Gençlik Komisyonumuzun öncülüğünde bugün farkındalık bir çalışma yaptık. Sigara içen vatandaşlarımıza, 'Sigara insanı öldürür' düşüncesini yerleştirmek amacıyla orijinal tabut üzerine yapılan sigara maketiyle gerçek cenaze törenini anımsatan bir çalışma yaptık. Bu manada biz istiyoruz ki Sayın Cumhurbaşkanımızın da çağrısı olan sigarayı Şanlıurfa'daki bütün vatandaşlarımız terk etsinler ve sigarasız bir hayat yaşasınlar." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55