Şanlıurfa’da nar bahçelerinde zararlı alarmı

Şanlıurfa’da nar bahçelerinde zararlı alarmı
Koruklu ve Ulubağ mahallelerinde nar üretim alanlarında zararlılara karşı ekipler, sahada inceleme ve mücadele çalışması yürüttü.

Şanlıurfa’da nar üretim alanlarında zararlılara karşı yürütülen çalışmalar kapsamında Koruklu ve Ulubağ mahallelerinde teknik incelemeler gerçekleştirildi.

Edinilen bilgiye göre, “Alo Ziraat Doktorum” ekibi ile Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şubesi uzmanları nar bahçelerinde saha çalışması yaptı.

Gerçekleştirilen çalışmalara Ziraat Mühendisi Nilüfer Sertkaya, Ziraat Mühendisi Fatma Cezayiroğlu ve Ziraat Mühendisi Hümeyra Göçer katıldı.

Ekipler tarafından bahçelerde zararlı durumuna yönelik değerlendirmeler yapıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen ‘Narda Akdeniz Meyve Sineği’ni izleme projesi kapsamında, popülasyon tespiti ve ilaçlama takvimi oluşturulması amacıyla feromon tuzaklarının kurulumu, değişimi ve kontrolleri gerçekleştirildi.

Yetkililer, söz konusu projenin 2026-2030 yılları arasında sürdürüleceğini bildirdi.

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.