Şanlıurfa’da Kur’an-ı Kerim ziyafeti

Şanlıurfa’da Kur’an-ı Kerim ziyafeti
Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanlığı tarafından düzenlenen Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması'nın ardından dereceye giren hafızlar, Şanlıurfa’da düzenlenen manevi programda bir araya geldi.

Gaziantep’te yapılan yarışmanın ardından Şanlıurfa’nın önemli dini merkezlerinden biri olan Balıklıgöl platosundaki Dergâh Camii'nde gerçekleştirilen Kur’an-ı Kerim tilavet programına, yerel halkın yanı sıra çevre illerden gelen vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.

Programa, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Hafız Osman Şahin, Malezya’dan Mohamed Husaini Bin Mahmur, Türkiye’den Muhammed Sizcan ve Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Davut Kaya katıldı.

Programın açılış konuşmasında Dr. Hafız Osman Şahin, Kur’an-ı Kerim’in sadece okunmak için değil, yaşanmak için gönderildiğini vurgulayarak Kur’an’ın hayatın merkezine yerleştirilmesi gerektiğini ifade etti.

Etkinliğe katılan Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan Tolan da bu tür manevi programların toplumun dini ve kültürel yapısına katkı sağladığını söyledi.

Kur’an-ı Kerim tilavetleriyle devam eden programda katılımcı hafızların seslendirmeleri dinleyenlere duygulu anlar yaşattı.

Vatandaşlar, benzer etkinliklerin daha sık düzenlenmesi yönünde temennide bulundu.

Şanlıurfa’da Kur’an-ı Kerim ziyafeti

Şanlıurfa’da Kur’an-ı Kerim ziyafeti

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.