,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 20 °C

Şanlıurfa’da “Kampüs Kardeşliği” programı

Şanlıurfa’da “Kampüs Kardeşliği” programı
Türkiye Kardeşlik Birliği(TÜRKAB) Genel Merkezi tarafından Şanlıurfa’da “Kampüs Kardeşliği” programı düzenlendi.

Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsünde gerçekleştirilen programa Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşalltın, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan panelist olarak katıldı.

 

TÜRKAB Batman İl Başkanlığı da programa 120 öğrenci ile dahil oldu. Programda kardeşliğin önündeki engeller masaya yatırıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan TÜRKAB Genel Başkanı Sait Ali Arslan Türkiye’de kardeşliğin önündeki engeller tamamen ortadan kalkana kadar bu gibi programları yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Program daha sonra programa  katılan rektörlerin 10’ar dakikalık sunumlarımla devam etti. 

 

Programda konuşan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Türkiye’nin

Doğunun enerjisinin batıya aktarılmasında köprü vazifesi gördüğü bir ülke olmasının yanı sıra yeraltı, yerüstü kaynaklarının yanı sıra sahip olduğu genç nüfusundan dolayı Abdülhamid’den bu hana küresel güçlerin hedefinde olduğunu söyledi.

Türkiye’nin bölgesinin, Ortadoğu’nun yanı sıra dünyada yıldızı parlayacak ülke olduğunu belirten Durmuş, “Evet, 100 yıldır, bin yıldır birlikte yaşadığımız bu coğrafyaya göz diken küresel güçler birilerini maşa olarak kullanarak Türkiye’yi iç savaşa sürüklemeye çalışıyorlar. Ama bu millet tarihin hiç bir safhasında buna müsaade etmedi.” dedi.

aydin-durmus.jpg

Durmuş devamla, “O hainler 1915’te Çanakkale’den geldiler onları geldikleri o sulara gömdü bu millet. Ama durmadılar kendi milli kaynaklarını gün yüzüne çıkarıp dünya sahnesinde yer almak isteyen Türkiye’nin ayaklarına pranga vurmaya çalışmaya devam ettiler. 1960’ta bu ülkenin başbakanını astılar, 80’de sağ-sol dediler gençleri birbirine kırdırdılar, Özal’ı hayattan kopardılar, tankları yürüttüler, yetmedi 15 Temmuz’da bu ülkenin silahını bu ülkenin halkına doğrulttular. Bütün bunların karşısında hamdolsun ki dirayeti ile dimdik duran Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan vardı ve 15 Temmuz’da bu hainler bir kez daha tarihin çöplüğüne gömüldüler. Elhamdülillah artık o güçlerin bize yüz yıldır yaptırmadıklarını artık kendi milli irade, güç ve paramızla silahımızı, nükleer santralimizi yapmaya başladık. İşte kardeşliğimizin önüne her fırsatta bütün bunlardan kaynaklı engeller getirdiler ama dün olduğu gibi bugün ve bugünden sonra da bunlara fırsat vermeyeceğiz.” diye konuştu. 

TÜRKAB Batman İl Başkanı Şehmus Temiz ise ülkenin geleceği olan gençlerin kaynaşması adına programın oldukça verimli geçtiğini söyledi.

kampus-kardesligi.jpg

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55