,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 20 °C

Şanlıurfa'da iki aile arasındaki husumet barışla sonuçlandı

Şanlıurfa'da iki aile arasındaki husumet barışla sonuçlandı
Şanlıurfa'nın Viranşehir’de, Yardımcı ve Koç Aileleri arasındaki yaklaşık 10 aylık husumet, barışla sonuçlandı.

25 Eylül 2022 yılında Yardımcı ve Koç Aileleri arasında Yenişehir Mahallesinde çıkan kavgada, Koç ailesinden 1 kişi hayatını kaybetmişti.

Olayın ardından Yaklaşık 10 aydır Yardımcı ve Koç aileleri arasında devam eden husumet, Viranşehir’in kanaat önderlerinden Şemsettin Korkmaz, Yusuf Özkan, Abdurrahman Yazmacı, Mehmet İper, Şenhem Kırmızı, Abit Diken ve Mehmet Yüzücü’nün araya girmesiyle barışla sonuçlandı.

Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci’nin ev sahipliğinde Kültür ve Sanat Merkezinde bir araya gelen aileler, tekbir ve dualarla husumeti sonlandırdı.

Düzenlenen barış programına AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı, Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, Şanlıurfa eski Milletvekili Seydi Eyyüpoğlu, AK Parti Viranşehir İlçe Başkanı Ali Tekin, 2 aile üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan barış programında, önceki dönem Şanlıurfa Milletvekili Seydi Eyyüpoğlu ve AK Parti Viranşehir İlçe Başkanı Ali Tekin birer konuşma yaparak, barışa şahitlik etmenin mutluluğu içerisinde olduklarını belirterek, barışa katkı sunan ailelere ve emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci ise, bir daha böylesi üzücü olayların yaşanmaması temennisinde bulunarak, barışta emeği geçen kanaat önderleri ve iki ailenin ileri gelenlerine teşekkür etti.

Barışla birlikte adeta çifte bayram yaşadıklarını belirten Başkan Ekinci; barışa şahitlik etmenin sevinci ve mutluluğu içerisinde olduklarını söyledi.

Viranşehir’in kavgalarla değil, barışlarla anılması gerektiğinin altını çizen Başkan Ekinci, tek dileğinin böyle olayların tekrarlanmaması olduğunu kaydetti.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı’da bölgenin böyle olaylarla anılmasının üzücü olduğunu belirterek, olgunluk göstererek barış eli uzatan aileleri ve barışa katkı sunan ilçenin büyüklerine teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından okunan dualarla iki aile, husumeti sonlandırdı.

Yardımcı ve Koç ailelerinin büyükleri ise, yaşanan üzücü olayda duydukları üzüntüyü dile getirerek, barışta emeği geçenlere ve öncülük edenlere teşekkür ettiler. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55