,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 28 °C

Şanlıurfa'da Gazze için basın açıklaması düzenlendi

Şanlıurfa'da Gazze için basın açıklaması düzenlendi
Şanlıurfa'da Cuma namazı çıkışı zulüm altındaki Gazze için basın açıklaması düzenlendi.

 

Eyüp Peygamber Camiinde kılınan Cuma namazının ardından zulüm altındaki Gazze için basın açıklaması gerçekleştirildi.

Şanlıurfa'da sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenen basın açıklamasına; HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Faruk Polat, HÜDA PAR Eyyübiye İlçe Başkanı Mehmet Emin Baytar, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şanlıurfalı çocuklar, Gazze'deki soykırıma dikkat çekmek için kostüm giydi.

Düzenlenen basın açıklamasını Mustafa Tosun okudu.

"Mescid-i Aksa’nın yerle bir olmasını mı bekliyoruz?"

Tosun, "7 Ekim’de Gazzeli Müslümanlar, israilli teröristlere yüzyılın en büyük tokadını atmıştır. Sıra tüm İslam aleminin yiğitlerindedir. Kudüs davası, sadece bir avuç Gazzeli Müslümanın omuzuna yüklenemeyecek kadar büyük bir davadır. 75 yıldır bu yükü şanla şerefle taşıyan kardeşlerimize yardım eli uzatmak için Mescid-i Aksa’nın yerle bir olmasını mı bekliyoruz?  Her fırsatta kadın, yaşlı, genç, çocuk demeden Müslüman kanı akıtmaktan zevk alan en son, yardım bekleyen Gazzelileri katleden israilli teröristlerin ne yapması bardağı taşıran son damla olacak? Medine’de bir Müslüman kadının örtüsüne el uzatıldığı için Yahudilerin üzerine bir ordu gönderen Hz. Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) ümmetinin devlet başkanları, bu terör örgütünün üzerine ordu göndermek için neyi bekliyorlar?" dedi.

"İsraile lojistik destek veren şirketler yargılanmalıdır"

Gazze’de yaşamın vahim durumda olduğunu ifade eden Tosun, Ramazan ayına girmek üzereyken 2 milyon insanın ölüm tehlikesiyle karşı karşıya olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:

"Buradan yetkililere sesleniyoruz: ya şu katliamı durduracak bir şey yapın ya yardım götürün ya yardım gitmesi için yolu açın ya da gerçekten hiçbir şey yapamayacak kadar güçsüz olduğumuza bizi ikna edin. Gazze'de çocuklar açlıktan can verirken ülkemizin limanlarından kalkan gemilerin siyonistlere sebze-meyve taşımalarını, sevkiyat yapmalarını asla kabul etmiyoruz. İsraile lojistik destek veren şirketlerin sahipleri teröre destek vermekten yargılanmalıdır."

"Zalimler için yaşasın cehennem"

Tosun, son olarak şunları aktardı:

"Mısır’da halkın oylarıyla seçildikten sonra, İsrail ve Batı uşağı olan Sisi yönetimi tarafından yapılan darbe ile hapse alınan 8 İhvan liderine verilen idam kararını şiddetle kınıyor ve uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırıyoruz. Yanı başında Gazze’nin vahşi bir soykırıma maruz kalmasını zelil bir şekilde izleyen darbeci Sisi yönetimi İslami hareket önderlerini idamla sindirmeye çalışıyor. Zalimlere zillet, Müminlere izzet yakışıyor. Zalimler için yaşasın cehennem. İhvan-î Müslim’in Genel Mürşidi Muhammed Bedî ve 7 yöneticisi için idam kararı veren Mısır Firavun yönetiminin karşısında İhvan mensubu kardeşlerimizin yanındayız."

Program, okunan dua ile sona erdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55