,
  • BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 23 °C

Şanlıurfa Valisi Ayhan'dan 2 kişinin öldüğü patlamayla ilgili açıklama

Şanlıurfa Valisi Ayhan'dan 2 kişinin öldüğü patlamayla ilgili açıklama
Şanlıurfa'da 2 kişinin öldüğü 8 kişinin yaralandığı patlamayla ilgili açıklamalarda bulunan Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, patlamanın yüksek ihtimalle tüpten kaynaklandığını belirtti.

Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde tüpten kaynaklı olduğu düşünülen patlamada 2 kişi ölürken 8 kişi de yaralandı.

Yaşanan patlama büyük korkuya neden olurken, çevredeki ev ve işyerlerinin camları patladı.

Patlamanın olduğu yerde incelemelerde bulunan Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, burada gazetecilere açıklamalarda bulundu.

"Depremden sonra bu tür hadiseler bizi tedirgin ediyor"

Patlamanın meydana geldiği binada ve işyerinde doğal gaz hattının olmadığını belirten Vali Ayhan, "Bir patlama var ama doğal gaz mı yoksa tüpten mi kaynaklandı belli değil. Bunu inceliyorlar. Doğal gaz firmasının yetkilileri bu hatta doğal gazın olmadığını, ağır hasarlı binalardan dolayı kesik olduğunu beyan etti. Hatta binada da doğal gaz hattı olmadığını, dükkânda doğal gaz kullanılmıyor. Dolayısıyla diğer alternatifler, yani tüp olma ihtimali yüksek ama bu net değil. Teknik incelemenin sonucunda ortaya çıkacak. Şu an arkadaşlar gerekli incelemeleri yapıyor. Olayın sebebi her ne olursa olsun 2 vatandaşımız vefat etti, 8 yaralımız var. Hastaneye gidip yaralılarımızı ziyaret edeceğiz. Ölenlere Allah'tan rahmet diliyoruz. Depremden sonra bu tür hadiseler bizi tedirgin ediyor. Daha da teyakkuzda olmamıza sebebiyet veriyor. Dikkatli olmamız lazım." dedi.

"Can ve mal tehlikesi var"

Vatandaşları mühürlenen binalara girmemesi noktasında uyaran Vali Ayhan, "Binaların resmi olarak mühürlendiği zaman ağır hasarlı ve benzeri notlar düşürüldüğü zaman kesinlikle vatandaşlarımızı buna riayet etmeli. Bu tesadüfen veya insanlar böyle gelip geçer bir şekilde mühürlenen ya da ağır hasarlı notu düşürülen yerler değil. Demek ki can ve mal tehlikesi var. Buna dikkat edilmesini özellikle istirham ediyoruz." diye konuştu.

"Patlamanın bir gaz patlaması olduğu daha yüksek ihtimaldir"

Patlamanın meydana geldiği binanın yanındaki binanın ağır hasarlı olduğunu söyleyen Vali Ayhan, "Burada ihmal var mı yok mu arkadaşlarımız inceleyecekler çünkü patlamanın olduğu binanın yan tarafındaki bina; ağır hasarlı bir bina olması hasebiyle zaten mühürlenmiş vaziyette. Bu binanın da mühürlenip mühürlenmediğini inceliyorlar. Detay vermek şu an erken, ilerleyen aşamada biraz daha geniş detaylı bilgi arz edeceğiz. Normalleşmeye çalışıyoruz. Bu tür hadiseler bizi biraz daha normalleşmemizi uzatıyor. Tekrar geçmiş olsun diyorum. Binada doğal gaz yok. İşyerinde doğal gaz hattı yoktur. Patlamanın bir gaz patlaması olduğu daha yüksek ihtimaldir. Çok yüksek ihtimalle tüp olduğu görülmektedir. " şeklinde konuştu. (İLKHA)





  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55